Eigen doelpunt bezorgt PEC zege op Groningen

PEC Zwolle én FC Groningen hadden op zondag niets meer om voor te spelen en het werd dan ook niet bepaald een voetbalfeestje in het MAC³PARK stadion. De Zwollenaren trokken uiteindelijk aan het langste eind door een eigen doelpunt van Leonel Miguel.

Na iets minder dan een kwartiertje spelen stichtte Rico Strieder het eerste gevaar van de wedstrijd, maar de middenvelder van de thuisploeg werkte de bal naast. Halverwege de eerste helft zocht scheidsrechter Richard Martens oefenmeester Danny Buijs van Groningen op om hem een gele kaart te geven wegens aanmerkingen op de wedstrijdleiding.

In de tweede helft gebeurde er wat meer, Mo El Hankouri kreeg bijvoorbeeld een grote kans. Hij kwam oog in oog met doelman Xavier Mous te staan, maar die bracht redding. Tien minuten voor tijd werd het enige en dus winnende doelpunt van de wedstrijd gescoord: Reza Ghoochannejhad en Miguel raakten de bal allebei, maar de Groningen-speler kreeg de treffer op zijn naam… een eigen goal dus.

Mike van Duinen kreeg daarna nog een grote mogelijkheid om er 2-0 van te maken, maar die liet hij onbenut…

Scoreverloop: 1-0 (80′) L. Miguel (eigen doelpunt)