Willem II blijft dankzij goal van het jaar in Eredivisie, Emmen play-offs

Foto: Willem II blijft dankzij goal van het jaar in Eredivisie, Emmen play-offs

Willem II heeft zich in de laatste speelronde van de Eredivisie naar definitieve handhaving gespeeld. In eigen huis werd er met 2-1 gewonnen van Fortuna Sittard, waardoor achtervolger FC Emmen ondanks een 0-4 zege op VVV in Venlo de play-offs in zal moeten.

ZLATAN PAVLIDIS



Het absolute hoogtepunt van de spannende wedstrijd in Tilburg kwam op naam van Vangelis Pavlidis, die lief en leed versteld deed staan met een doelpunt die doet denken aan die van Zlatan Ibrahimovic, destijds in dienst van Ajax tegen NAC. Pavlidis passeerde een stuk of zeven man en besloot als kers op de taart ook nog eens de bal uiterst subtiel binnen te lobben.

Dit alles gebeurde vlak voor rust, maar gelijk ná de theepauze deed Fortuna al weer wat terug. Zian Flemming trok de stand op aangeven van Sebastian Polter gelijk. Maar Willem II bleef knokken voor zijn laatste kans op directe handhaving, en de beloning daarvoor kwam in de 67ste minuut middels verdediger Sebastian Holmen: 2-1.

EMMEN BAALT



En zoals gezegd zijn daardoor voor FC Emmen de druiven erg zuur. Dankzij goals van Luka Adzic, Sergio Pena (penalty), Michael de Leeuw en Paul Gladon werd het 0-4 in De Koel, maar daar hadden de mannen van trainer Dick Lukkien niets meer aan. De Drentenaren gaan ondanks een knappe comeback in de voorbije maanden toch nog de play-offs tegen degradatie in; maar wel met opgeheven hoofd.

Gaat Emmen de play offs overleven?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
136+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie