Gifbeker moet he-le-maal leeg voor De Graafschap

Het seizoen van De Graafschap kent een wel héél erg pijnlijk slot. De Doetinchemmers konden promoveren bij een overwinning op Helmond Sport, maar het werd gelijk, en op zaterdagavond werd de ploeg van coach Mike Snoei ook al uit de play-offs geknikkerd.

De wedstrijd op De Vijverberg begon al slecht voor De Graafschap, want na een fout in de verdediging maakte Feyenoord-huurling Dylan Vente er 0-1 voor Roda van. De thuisploeg knokte zich echter terug en al heel erg snel zette Daryl van Mieghem de 1-1 op het scorebord.

De Doetinchemmers draaiden het om en het werd ook 2-1, door een doelpunt van Ted van de Pavert. In de tweede helft kreeg De Graafschap aardig wat kansen om het duel in het slot te gooien, maar die waren niet besteed aan onder meer Elmo Lieftink, die op doelman Jan Hoekstra stuitte.

Aan het einde van de wedstrijd, ongeveer twintig minuten voor tijd, ging het helemaal mis voor de mannen van Snoei. Thijmen Goppel scoorde eerst de gelijkmaker en maakte er drie minuten later ook 2-3 van, wat tot een groot feest leidde bij de spelers van Roda. Melvin Platje werd ingezet om nog wat te forceren, maar dat lukte niet.

Scoreverloop: 0-1 (11′) D. Vente, 1-1 (13′) D. van Mieghem, 2-1 (37′) T. van de Pavert, 2-2 (72′) T. Goppel, 2-3 (75′) T. Goppel