5 toppers die de Eredivisie gaan verlaten

Foto: 5 toppers die de Eredivisie gaan verlaten

Het seizoen nadert zijn conclusie en dat betekent dat vele topspelers hun laatste wedstrijden gespeeld hebben in de Eredivisie. Wie zich dit seizoen heeft bewezen, kan een grotere stap maken richting een andere competitie (in het buitenland). De tijd is dan ook rijp om te kijken naar de vijf toppers die de Eredivisie na dit seizoen (waarschijnlijk) gaan verlaten.



Voor we deze lijst aftrappen is het goed om in gedachte te houden dat de onderstaande spelers nog geen nieuw contract hebben getekend. Waar sommige spelers wel al een krabbel hebben gezet onder een nieuw contract, gaat het hier vooral om de spelers van wie we verwachten dat ze na dit seizoen niet meer in de Eredivisie spelen dankzij een glansrijke transfer. 



Arjen Robben (FC Groningen)

We trappen maar af met de man van glas. Na een seizoen bij FC Groningen waarbij de vleugelspeler meer buiten het veld stond dan binnen achten we de kans niet heel erg groot dat Robben er nog een seizoen achteraan plakt. De legendarische rechtsbuiten zelf stelt dat hij er nog niet over uit is of hij wel of niet bijtekent, en na een indrukwekkende wedstrijd tegen FC Emmen is er hoop…



Toch zal Robben zelf ook wel goed nadenken of hij wel of niet nog een jaar bijtekent. Ook hij zal zich realiseren dat nog een jaar spelen misschien niet reëel is. FC Groningen wil er daarentegen alles aan doen om de aanvaller nog een jaartje in het Groningse shirt te houden.





Nicolás Tagliafico (Ajax)



Van de Groningse legende gaan we door naar de linksachter van Ajax. Nicolás Tagliafico heeft in drie jaar tijd de prijzenkast van Ajax flink zitten spekken, maar de tijd lijkt nu rijp om een stap hogerop te maken. Sterker nog, voor de Argentijn lijkt het misschien de laatste kans om daadwerkelijk een mooie transfer te maken.



Tagliafico wordt immers 29 in aanloop naar het komende seizoen en zal zelf ook beseffen dat hij in de piek van zijn doen is. Dat is in het buitenland dan ook niet onopgemerkt gebleven. Leeds United is bijvoorbeeld geïnteresseerd, maar kans is aanwezig dat de linksachter daar zelf geen oren naar heeft. Hoewel de Premier League wel een stapje hogerop is, doet Leeds het niet al te best. Bayer Leverkusen greep vorig jaar ook al mis omdat Tagliafico zelf geen oor had naar een ‘mindere’ club.



Toch is de verdediger voor veel clubs een buitenkansje gezien de coronacrisis de knip redelijk drukt. Tagliafico kan relatief goedkoop (25 miljoen euro) overgenomen worden. Internazionale wordt de laatste tijd ook genoemd, al is er formeel nog geen contact geweest.





Orkun Kökcü (Feyenoord)



Ook bij Feyenoord kan er gerekend worden op wat extra inkomsten, want het ziet er naar uit dat Orkun Kökcü de Eredivisie gaat verlaten. Er zijn namelijk drie buitenlandse club die de centrale middenvelder wel willen inlijven. Het betreft Arsenal, Tottenham Hotspur en AC Milan.



Van de drie clubs lijken de Engelse ploegen achter het net te vissen. Volgens The Sun heeft AC Milan namelijk de beste papieren om de middenvelder in huis te halen. Een specifiek bedrag wordt niet genoemd voor de Turkse Nederlander, maar de actuele marktwaarde bedraagt zo’n 12 miljoen euro. 





Georgios Giakoumakis (VVV-Venlo)



Bij VVV-Venlo kan om meerdere gehuild worden. Niet alleen moet de club de Eredivisie verlaten, maar ook kan er gerekend worden op het vertrek van topscorer Georgios Giakoumakis. De Griek wist een heel bijzonder record te halen, want hij is de enige topscorer ooit die degradeerde met zijn club.



Dit is dan ook direct de reden waarom deze topper de Eredivisie gaat verlaten, want hij degradeert met zijn team naar de Keuken Kampioen Divisie. Toch lijken alle wegen ook te wijzen op een vertrek van de Griek bij de club, wat mogelijk nog kan betekenen dat Giakoumakis in de Eredivisie blijft. VVV-Venlo zelf rekent in ieder geval wel op het vertrek, maar de vraag is alleen nog waar de spits naar toe gaat.





Mohamed Ihattaren (PSV)



Als laatste is er ook nog de veelbesproken Mohamed Ihattaren. De aanvallende middenvelder heeft een verschrikkelijk jaar bij PSV en is totaal niet op zijn plek. Dat Ihattaren de club gaat verlaten lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd.



De jonge leeftijd van de linkspoot zorgt er in ieder geval voor dat hij in trek is bij verschillende clubs, waaronder FC Barcelona en Ajax. De meest recente geruchten stellen dat zaakwaarnemer Mino Raiola heeft laten weten dat 
Ihattaren naar het buitenland wil. Dankzij de connectie met Ronald Koeman zou Barcelona daardoor een optie kunnen zijn, al wordt Ajax in de wandelgangen ook nog steeds gelinkt aan de talentvolle speler. 

Wie gaat de Eredivisie verlaten?

  • Arjen Robben (FC Groningen)
  • Nicolas Tagliafico (Ajax)
  • Orkun Kökcü (Feyenoord)
  • Georgios Giakoumakis (VVV-Venlo)
  • Mohamed Ihattaren (PSV)
2375+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
108+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
243+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
80+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
24+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
707+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
81+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
276+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
572+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
326+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
468+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
149+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
107+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
482+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
319+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
242+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
588+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
71+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
99+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
116+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie