TRANSFERUURTJE: Ajax-raadsel, Koeman-drama

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-raadsel, Koeman-drama

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het lijkt daadwerkelijk te gaan gebeuren: Ajax dat Brian Brobbey terugkoopt van RB Leipzig. Maar wat is er gebeurd? Niet zo heel lang geleden koos de jonge spits met zijn volle verstand voor een transfervrije overstap naar de Red Bull Arena Leipzig… Volgens de beide De Telegraaf-journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen heeft Brobbey inmiddels bij directeur voetbalzaken Marc Overmars aangegeven niet meer naar Leipzig te willen. Om alsnog in de Johan Cruijff ArenA te blijven moet hij financieel gezien nu water bij de wijn doen: “Je hoort verhalen dat hij daar vier miljoen netto kan verdienen. Ik kan je vertellen dat hij dat bij Ajax niet kan. Ajax bood hem een miljoen, ook heel veel voor een negentienjarige speler, hij wilde anderhalf, of zijn zaakwaarnemer wilde voor hem anderhalf miljoen per jaar. Daar liep het op stuk tussen Ajax en Brobbey. Dus hij zal terug moeten van vier miljoen netto naar iets tussen de een en anderhalf miljoen bruto.” 

Verweij haakt in: “Het zit wel heel diep als je bereid bent om zover terug te gaan in salaris. Maar het is een hele vreemde situatie. Je moet je afvragen wat er is gebeurd waardoor hij daar wel getekend heeft. Normaal gesproken weet je dat er iets kan gebeuren. In Duitsland wisten ze al langer, dat weet Raiola natuurlijk als geen ander, dat onze vriend Julian Nagelsmann op de nominatie stond om naar Bayern München te gaan.” Naar verluidt wil Leipzig 7 miljoen euro hebben voor Brobbey: “Als je hem voor zeven miljoen terugkoopt en je kunt hem uiteindelijk voor een Matthijs de Ligt- of Frenkie de Jong-prijs verkopen, heb je natuurlijk een heel goede koop gedaan.”

Ajax is nu al heel erg lang bezig met Kamaldeen Sulemana van FC Nordsjaelland, maar dreigt tóch nog achter het net te vissen. Volgens het geruchtencircuit heeft Manchester United namelijk liefst 17,5 miljoen euro over voor de snelle Ghanees. Directeur voetbalzaken Marc Overmars van de Amsterdammers zat maandagavond op de tribune bij Nordsjaelland tegen FC Kopenhagen (2-2), maar daar had hij volgens The Sun gezelschap van United-scout Tommy Möller. De Red Devils zouden alleszins concreet in de markt zijn voor Sulemana. Journalist Mike Verweij reageert in de voetbalpodcast van De Telegraaf: “Als je ziet dat Donny van de Beek, die gewoon een van de beste spelers in de Eredivsie was, nog niet slaagt bij Manchester United, dan denk ik dat het voor Sulemana heel onverstandig is om die kant op te gaan.” Vervolgens werpt hij zelf tegen: “Maar het zal de prijs opdrijven. En of Ajax in staat is om in deze coronatijd veel neer te leggen voor hem… Dat zal heel moeilijk worden. De prijs die we in eerste instantie hoorde was zes, zeven miljoen. Maar als je hoort dat United er misschien wel 20 miljoen euro voor overheeft…

Buitenland:

Je kunt toch wel stellen dat oefenmeester Ronald Koeman FC Barcelona weer aan het voetballen heeft gekregen, en daarom zou het behoorlijk bizar zijn als hij tóch de laan uitgestuurd wordt. Maar dat dreigt wel te gebeuren… Volgens de Spaanse roddelmedia had de coach in de afgelopen week een onderhoud van liefst tweeënhalf uur in een Spaans restaurant met voorzitter Joan Laporta. Die zou hem verteld hebben dat zijn toekomst aan een zijden draadje hangt. Dat heeft te maken met het onvermogen van de Catalanen om de Primera División-titel te pakken (na een nederlaag tegen Granada en een gelijkspel tegen Levante), maar óók met de groeiende onvrede in de selectie van de grootmacht. Onlangs botste Koeman hard met Óscar Mingueza en daarnaast slachtofferde hij Ousmane Dembélé, die het juist wat beter ging doen. Kranten als El Mundo Deportivo, Sport, Marca en AS liepen eerder al vooruit op een mogelijk congé voor Koeman en dus moeten we niet raar opkijken als hij écht ontslagen wordt. Gebeurt dat, dan is het een publiek geheim dat Xavi Hernández zijn opvolger wordt.

Lautaro Martínez werd in het recente verleden meermaals aan een transfer naar FC Barcelona gelinkt, maar speelt nog altijd voor Internazionale. Dat heeft echter geld nodig en misschien is de Argentijn daarom alsnog op weg naar de Primera División. Voetbal International schrijft vandaag: “In het verleden werd Internazionale-aanvaller Lautaro Martínez vaak gelinkt aan Barcelona, hij heeft onlangs zelfs verklaard dat hij vorig jaar dicht bij een transfer was, maar nu lijkt het Real Madrid te worden dat een poging gaat wagen. Inter kampt met financiële problemen, en dus moeten er spelers verkocht gaan worden. De 23-jarige Argentijn (dit seizoen goed voor zestien Serie A-goals) is volgens Tuttosport dé kandidaat om te vertrekken.” Het blad gaat verder: “En dat zou Real Madrid dus wel zien zitten: naar verluidt bereiden ze in de Spaanse hoofdstad een bod voor. De bedragen: Martínez zou 90 miljoen euro moeten kosten en gaat dan 9 miljoen euro per jaar verdienen.”

Komt Sulemana naar Ajax?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:00
3+
Dit zijn de opstellingen van Twente en Almere City
17:23
33+
Go Ahead Eagles ontvangt half miljoen van FC Utrecht
17:10
581+
‘Arne Slot geeft groen licht’
17:05
9+
Amber Verspaget verlengt bij Feyenoord
17:00
287+
Nieuwe hoofdtrainer AZ: deze namen zijn in beeld
16:45
161+
‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’
16:30
89+
‘Financiële dreun voor Ten Hag’
16:15
100+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
12+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
166+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
428+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
181+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
193+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
61+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8215+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
984+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
111+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
173+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
161+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
206+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie