De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Eredivisie-slotakkoord

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Eredivisie-slotakkoord

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 15 mei



De laatste speelronde van de Eredivisie staat voor de deur. Toch wordt deze niet op de zaterdag, maar juist de zondag gespeeld. Dat betekent dat we de zaterdag uittrekken voor een heerlijke middag met buitenlands voetbal en dat zijn niet de minste wedstrijden!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 15 mei hieronder:



14.55 uur op Ziggo Sport: Genoa – Atalanta, 17.30 uur op Ziggo Sport: Chelsea – Leicester City, 17.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Juventus – Internazionale, 20.35 uur op Ziggo Sport: AS Roma – Lazio 



We trappen de middag af in Italië waar Genoa en Atalanta tegenover elkaar staan. De nummer twee van Italië brengt een bezoekje aan Genoa, de ploeg die de veertiende plek op de ranglijst in handen heeft. De thuisploeg kan echter nog klimmen, maar dan is winst natuurlijk wel nodig. Dan komt de ploeg uit op de elfde plek. Atalanta heeft daarentegen winst nodig om de tweede plek in handen te houden.



Vervolgens nemen we om half zes een uitstapje naar Engeland, waar Chelsea en Leicester City het tegen elkaar opnemen. Toch is dat slechts de voorbeschouwing, al is deze begrijpelijk extra groot. Het is immers tijd voor de finale van de FA Cup en dat verdient uiteraard wat extra aandacht.



Terwijl de finale in Engeland gespeeld wordt, is er in Italië ook een belangrijke pot om te spelen. De kampioen van Italië gaat op bezoek bij Juventus, de ploeg die nog knokt om de Champions League te bereiken. Daarvoor moet dus alleen wel kersverse kampioen Internazionale verslagen worden en dat belooft nog een helse klus te worden. Bij winst voor De Oude Dame wordt de derde plek veroverd, mits Napoli en AC Milan hun wedstrijden verliezen.



Toch zijn het niet die twee clubs die laat op de avond in actie komen. Het zijn AS Roma en Lazio die de zaterdagavond afsluiten. De nummer zes en zeven nemen het tegen elkaar op, maar voor heel veel wordt er niet meer gespeeld. Lazio heeft nog een kans op de vijfde plek mits de inhaalwedstrijd gewonnen wordt en Roma ook verslagen wordt. Juventus moet daarnaast ook punten verspelen als Lazio nog Europa in wil.



Zondag 16 mei 



Zondag 16 mei is het dan zover. Het Eredivisie-seizoen komt tot haar grandioze einde en dat moet natuurlijk op grandioze wijze zijn. Alle 18 clubs komen tegen elkaar in actie in maar liefst negen wedstrijden. Voor sommige clubs staat alles nog op het spel en dus wordt het een zinderende ontknoping.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 16 mei hieronder:



14.20 uur op ESPN 2: Vitesse – Ajax, 14.20 uur op ESPN 3: Feyenoord – RKC Waalwijk, 14.20 uur op ESPN 4: FC Utrecht – PSV, 14.20 uur op ESPN 5: AZ – Heracles Almelo, 14.20 uur op ESPN 6: sc Heerenveen – Sparta Rotterdam, 14.30 uur op ESPN: Eredivisie op Zondag: Schakelshow



De spanning is onder in de Eredivisie nog steeds om te snijden. Hoewel het al duidelijk is dat ADO Den Haag en VVV-Venlo degraderen, kan FC Emmen het onmogelijke doen. Waar een half jaar geleden iedereen de Drentse club alweer in de Keuken Kampioen Divisie zag spelen, wordt de comeback mogelijk compleet gemaakt tegen VVV-Venlo. Bij winst van Emmen en puntverlies van Willem II weet Emmen namelijk ook nacompetitie te vermijden.



Willem II speelt dan ook tegen een lastige tegenstander, want Fortuna Sittard moet in eigen huis verslagen worden. Fortuna kan echter met veel geluk nog de achtste plek pakken als Heracles Almelo en Sparta Rotterdam verliezen. Ook in Sittard wordt dus gehoopt op een wonder. 



Toch zijn de twee wedstrijden niet rechtstreeks op de televisie te zien, maar moet de schakelshow van ESPN geraadpleegd worden. De wedstrijd van Heracles daarentegen is wel rechtstreeks te zien via EPSN 5. Daar zien we hoe Heracles het tegen AZ opneemt. Andere wedstrijden die gewoon op de buis verschijnen, zijn Ajax – Vitesse, Feyenoord – RKC Waalwijk en FC Utrecht – PSV.



Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 16 mei hieronder:



14.55 uur op Ziggo Sport: Tottenham Hotspur – Wolverhampton Wanderers, 18.25 uur op Ziggo Sport: La Liga Switch, 18.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: FC Barcelona – Celta de Vigo



Wie niet voor de prachtige middag op eigen bodem kiest, heeft natuurlijk ook nog buitenlands voetbal om van te genieten. Deze zondag staat er ook weer genoeg genot op de planning. Zo speelt Tottenham Hotspur in eigen huis tegen Wolverhampton Wanderers.

Toch is het niet de Premier League waar we ons op richten op deze zondag, maar juist het Spaanse voetbal. In La Liga is namelijk ook een schakelshow te vinden in de avond. Daar wordt het ook een bloedstollende avond vol toffe wedstrijden. In Spanje kijken we alleen wel naar de top van de ranglijst voor de spanning.



Zo kan Atlético Madrid de titel nog verliezen als er niet gewonnen wordt van Osasuna. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat Real Madrid uit weet te winnen van Athletic Bilbao. Verder heeft ook FC Barcelona nog een hele kleine kans op het kampioenschap. Dan moet er alleen wel twee keer gewonnen worden en moeten zowel Atlético Madrid als Real Madrid punten verspelen. Atlético Madrid moet zelfs twee keer onderuitgaan.

Tof weekend?

  • Vind ik wel
  • Mwah
26+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:13
18+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
9+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
11+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
7903+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
513+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
28+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
116+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
104+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
121+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
77+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
424+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
12:33
430+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
12:18
321+
Grote update over Slot en Liverpool
12:11
26+
Bram van Polen (38) hangt kicksen aan de wilgen
12:00
13+
Spotify-playlists Feyenoord: Andrea Bocelli en rap uit 020
11:48
205+
‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’
11:33
400+
Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?
11:18
135+
Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan
11:03
491+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
10:51
375+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie