Real Madrid weet titelstrijd spannend te houden

Real Madrid heeft donderdagavond geen fout gemaakt in de Spaanse titelstrijd. De formatie van Zinedine Zidane blijft in het spoor van Atlético Madrid dankzij een 1-4 overwinning bij Granada.

De Spaanse grootmacht ondervond in het Estadio Nuevo Los Carmenes weinig problemen in de eerste helft. Karim Benzema werd in de beginfase nog wel gestuit door doelman Rui Silva, maar in de zeventiende minuut wist Luka Modric er alsnog 0-1 van te maken. De Kroaat werd op knappe wijze in kansrijke positie gebracht en hij maakte dit koelbloedig af.

Real Madrid wist vlak voor de pauze nogmaals toe te slaan. Rodrygo besloot er op snelheid vandoor te gaan en besloot de indrukwekkende sprint ook maar meteen af te maken: 0-2. Twintig minuten voor tijd dacht Granada de wedstrijd nog wel spannend te maken, maar de aansluitingstreffer van Jorge Molina ontkoppelde vooral een sterke eindfase van Madrileense zijde.

Álvaro Odriozola en Karim Benzema tilden binnen zes minuten na de 1-2 de marge naar drie. Dankzij deze 1-4 overwinning komt Real Madrid op twee punten van koploper Atlético, waar FC Barcelona met vier punten achterstand kansloos lijkt. Alle titelkandidaten komen nog twee keer in actie.

Scoreverloop: 0-1 (17′) Luka Modric, 0-2 (45′) Rodrygo, 1-2 (71′) Jorge Molina, 1-3 (75′) Álvaro Odriozola, 1-4 (77′) Karim Benzema