Bizarre ontknoping KKD: Eagles doet plicht en wacht op De Graafschap

Door een bizarre wending weet men nog niet wie als tweede Keuken Kampioen Divisie-ploeg promoveert naar de Eredivisie. Bij een 0-0 tussenstand werd De Graafschap-Helmond Sport gestaakt, mogelijk wordt er straks weer hervat. Go Ahead Eagles deed zijn plicht en maakt nog kans op promotie, terwijl Almere City en NAC Breda misgrijpen.

Excelsior – Go Ahead Eagles

De Deventenaren moesten winnen in Rotterdam om nog kans te maken om te promoveren. Als dat gebeurt is het afhankelijk van een uitglijder van nummer twee De Graafschap. Eagles had de laatste vier wedstrijden in winst omgezet, maar tegen Excelsior ging dat niet zo makkelijk. Lang bleef het duel doelpuntloos, maar tien minuten voor tijd sloeg de ploeg van Kees van Wonderen als nog toe. De mee opgekomen linksback Bas Kuipers kopte raak. Bij de thuisploeg nam Luigi Bruins afscheid van het profvoetbal: hij hangt de voetbalschoenen aan de wilgen. De ploeg uit Overijssel hield stand en zal straks alle ogen op De Vijverberg richten.

Almere City – Jong PSV

Almere had directe promotie lang in eigen hand, maar door een mindere fase na de winter viel de ploeg weg. Toch maakte het nog altijd kans op de tweede plek, al was het dan wel afhankelijk van twee andere resultaten. De eerste helft verliep stroperig en begin tweede helft kwam de thuisploeg ook nog op achterstand. De Noorse verdediger Frederik Oppegard brak de ban namens Jong PSV. Twintig minuten later deden de Flevolanders wat terug, ook al via een verdediger: Daniël Breedijk. Ondanks een offensief kwam Almere niet meer tot scoren. Thibaut Lesquoy kreeg in de slotfase nog direct rood door het neerhalen van een doorgebroken speler.

SC Cambuur – NAC Breda

Cambuur is al lang en breed gepromoveerd door het kampioenschap, terwijl NAC daar met een wonder ook nog op hoopt. De start van de Brabanders was goed: Sidney van Hooijdonk en Kaj de Rooij zetten de bezoekers op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg maakte zich in de slotfase kwaad en rechtte de rug. Mitchel Paulissen maakte de aansluitingstreffer, waarna topscorer Robert Mühren zijn duit in het zakje deed door nog twee goals te maken. De drie punten bleven zo in Leeuwarden, waardoor ook nog de winst van de laatste periode gevierd kon worden.