Schmidt: “Met geld zou de gemakkelijkste manier zijn”

Foto: Schmidt: “Met geld zou de gemakkelijkste manier zijn”

Roger Schmidt is niet bang voor een ‘Bayern Múnchen van Nederland’ in de vorm van Ajax. De Duitse trainer van PSV gelooft er namelijk heilig in dat zijn club volgend jaar de kloof kan verkleinen.

“Met geld zou de gemakkelijkste manier zijn”, lacht Schmidt op de persconferentie vandaag. “Wij zullen niet voor de gemakkelijkste weg kiezen, omdat dit gewoon niet mogelijk is. Maar er zijn ook andere manieren. We moeten het gat dichten door goed te voetballen, hard te werken met het team, een goede teamspirit te tonen en een veeleisende manier van spelen te hanteren.”

“We hebben dit seizoen al geprobeerd om dat erin te brengen, maar Ajax was dit seizoen gewoon te sterk. Ajax was erg efficiënt en erg betrouwbaar op topniveau, waardoor ze ook veel punten hebben. Het is niet gemakkelijk om zo veel punten te halen. Maar volgend seizoen is een nieuwe kans.”

Dit seizoen nam PSV het drie keer op tegen Ajax. “In die drie wedstrijden hebben we kunnen zien dat het gat te dichten valt. Het is niet dat ze drie keer beter speelden dan wij omdat ze drie keer meer geld hebben. Alle wedstrijden waren erg spannend en ik denk dat we de juiste conclusies moeten trekken uit dit seizoen. Er waren veel positieve punten. We moeten nu tweede worden, dat is heel belangrijk voor ons, en dan in de voorbereiding, met nieuwe spelers, gaan we het opnieuw proberen.”

Verwacht jij volgend seizoen een kleinere kloof tussen Ajax en PSV?

  • Ja
  • Nee
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie