‘PSV en Ajax worstelen met onrust: gesprekken in Eindhoven’

Foto: ‘PSV en Ajax worstelen met onrust: gesprekken in Eindhoven’

Er heerst in de selectie van PSV verdeeldheid over het in alle hevigheid opgelaaide conflict tussen Israël en Palestina. Op hun kanalen op social media kiezen verschillende selectiespelers van coach Roger Schmidt een kant.

De Telegraaf schrijft op woensdag: “Het opgelaaide conflict tussen Israël en Hamas gaat ook aan de selectie van PSV niet voorbij. De meningen zijn verdeeld bij de nummer twee van de Eredivisie. Op Instagram spreekt de Israëlische PSV-spits Eran Zahavi, wiens familie afgelopen weekeinde het slachtoffer werd van een overval in Amsterdam, zich uit over de situatie in zijn land. Hij deelt meerdere berichten uit de media over de 300 raketten die vanuit Gaza richting Tel Aviv werden gelanceerd.”

Het dagblad gaat verder: “Zijn ploeggenoten Mohamed Ihattaren, Jordan Teze, Pablo Rosario maken zich juist sterk voor de Palestijnse zaak en lijken aan de kant van de Palestijnen te staan. De jongelingen van de Eindhovense ploeg delen een bericht met de tekst: je hoeft geen moslim te zijn om op te staan voor Gaza. Daar hoef je alleen een mens voor te zijn.”

UPDATE:

Diverse spelers van zowel Ajax als PSV hebben zich gemengd in de discussie rond de onrust tussen Israël en Palestina. De clubs zitten ermee ‘in hun maag’, bericht De Telegraaf. Volgens De Telegraaf is de clubleiding van PSV met de bewuste spelers en met trainer Roger Schmidt in gesprek gegaan. Of en hoe Ajax nog gaat reageren op de kwestie, is vooralsnog onduidelijk.

Spelers moeten zich hier niet openlijk over uitspreken

  • Eens
  • Oneens
546+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie