TRANSFERUURTJE: Ajax-creditcard, Koeman-drama

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-creditcard, Koeman-drama

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Er gaat wel wat veranderen bij Ajax in de aankomende transferperiode. De Amsterdammers willen in ieder geval een extra aanvaller hebben en Marc Overmars zat gisteren op de tribune bij FC Nordsjaelland tegen FC Kopenhagen (2-2) voor Kamaldeen Sulemana. De Telegraaf schrijft op dinsdagochtend: “De komst van Mohammed Kudus naar Ajax smaakt Marc Overmars naar meer. De directeur voetbalzaken was maandagavond – samen met hoofdscout Henk Veldmate – aanwezig bij de wedstrijd Nordsjaelland-Kopenhagen (2-2) om Kudus’ voormalige ploeggenoot Kamaldeen Sulemana (19) aan het werk te zien.” De krant vervolgt: “De kans is groot dat Overmars met de creditcard van de club naar Denemarken is gereisd, want de Amsterdammers hopen in de strijd om de multifunctionele aanvaller Sulemana de concurrenten Manchester United, Bayer Leverkusen en Club Brugge af te troeven. Om de Ghanees te overtuigen van Ajax als ideale volgende stap in zijn carrière, werden de afgelopen vier dagen trainingen bezocht en gesprekken met de speler gevoerd.”

In het geruchtencircuit wordt Ajax al een tijdje aan Davinson Sánchez van Tottenham Hotspur gelinkt. En het begint er meer en meer op te lijken dat de Colombiaanse centrumverdediger daadwerkelijk gaat transfereren in de aankomende zomer. In 2017 betaalden de Londenaren liefst 44 miljoen euro aan de Amsterdammers om aan de slag te mogen gaan met Sánchez, maar de samenwerking is toch niet helemaal geworden wat de beide partijen er destijds van verwachtten. Ook dit seizoen is de international van Colombia geen vaste waarde bij de Spurs, en als hij wél speelt, dan maakt hij geregeld fouten. Volgens Football Insider wil Tottenham hem nu slijten, maar het is de vraag of een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA wel een optie is. De Engelsen zouden namelijk mikken op een definitie verkoop en geen verhuur. De marktwaarde van Sánchez wordt op 35 miljoen euro geschat en dat gaat Ajax natuurlijk nooit aftikken…

Buitenland:

Jasper Cillessen vervulde een tijdlang een bijrol bij Valencia en raakte aan het begin van het huidige voetbalseizoen als klap op de vuurpijl geblesseerd. Na zijn revalidatie richtte de goalie zich echter op en werd hij opeens weer basisspeler in het Mestalla. Valencia won in het afgelopen weekend van Real Valladolid met 3-0 en verzekerde zich op die manier van lijfsbehoud, mede door goed werk van Cillessen onder de lat. AS weet dat de 32-jarige doelman gewaardeerd wordt in de Spaanse sinaasappelstad, maar toch zou hij het veld dus moeten ruimen. Vermoedelijk heeft dat met de financiële situatie van de club te maken. Valencia is al lang niet meer de topclub die het ooit was en kampt met een schuld van heb ik jou daar. Naar verluidt hopen de Spanjaarden dat Cillessen een goed EK speelt met het Nederlands elftal, waarna men nog wat miljoenen kan cashen voor de keeper.

Niemand kan ontkennen dat oefenmeester Ronald Koeman het goed doet bij FC Barcelona, maar de coach is niet zo heel populair bij het bestuur van de Catalanen. Hij is natuurlijk door oud-voorzitter Josep Maria Bartomeu aangesteld… De krant Sport bevestigt op dinsdagochtend dat de toekomst van de coach afhangt van de aankomende drie competitiewedstrijden van Barça. Pakt de grootmacht tóch nog de titel in de Primera División, dan staat Koeman volgend seizoen sowieso nog voor de groep. Lukt dat niet? Dan denkt journalist Lluís Mascaró dat de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal ontslagen wordt. Hij noemt dat hard en onterecht, omdat Koeman dit seizoen voor een heuse metamorfose heeft gezorgd in het Camp Nou-stadion, óndanks het feit dat Barça steeds ondersneeuwde op de beslissende momenten (in de onderlinge confrontaties met Real Madrid en Atlético Madrid bijvoorbeeld). De Spaanse roddelmedia lopen alvast vooruit op een spelersopstand, want de selectie van Barcelona loopt juist weg met de huidige trainer. Toonaangevende voetballers als Lionel Messi, Gerard Piqué en Jordi Alba kunnen het goed met Koeman vinden, dus als Joan Laporta hem de laan uitstuurt… misschien gaan ze wel op de barricades staan.Jadon Sancho speelt nu nog voor Borussia Dortmund, maar zijn toekomst lijkt elders te liggen. Manchester United is al een hele tijd geïnteresseerd in de vleugelspits en lijkt binnenkort al toe te gaan slaan in het Signal Iduna Park. Dat is in ieder geval wat de Duitse krant BILD meldt op dinsdagochtend. Een klein jaartje geleden waren de Red Devils al concreet in de markt voor hun doelwit, maar toen wilde Dortmund niet meewerken: er werd een gigantisch bedrag gevraagd voor Sancho. Inmiddels ligt de situatie echter anders, mede door de coronacrisis. Het bovengenoemde dagblad weet dat United nu 90 miljoen euro moet betalen voor Sancho, wat óók een flink bedrag is, maar wel wat beter behapbaar voor de werkgever van Donny van de Beek. De Red Devils vrezen dat er andere clubs concreet worden voor de jonge aanvaller en willen de transfer nog vóór het aanstaande EK erdoorheen drukken.

Komt Sulemana?

  • Ja
  • Nee
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:24
1613+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:11
26+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
787+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
294+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
5+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3313+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
45+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
424+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
340+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
15:46
160+
‘Brobbey 80 miljoen waard na EK’
15:27
76+
‘PSV start nieuwe samenwerking met buitenlandse club’
15:14
111+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
113+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
21+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
334+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
25+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
60+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
252+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
423+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
313+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie