Van der Gijp: “Ze slaan je hersens ervoor in”

Foto: Van der Gijp: “Ze slaan je hersens ervoor in”

René van der Gijp denkt dat de overvallers op het gezin van Eran Zahavi informatie hebben ingewonnen via Instagram. De voetbalanalist zegt ‘niet geschrokken’ te zijn en adviseert bekende mensen om ‘daar te allen tijde rekening mee’ te houden.

“Ik heb even gekeken op zijn Instagram en die van zijn vrouw, en toen vond ik een fotootje van zijn vrouw in Amsterdam”, vertelt Van der Gijp in Veronica Inside. “Die heeft een Rolex om van ik denk 40.000 euro. Doe dat niet, weet je. Doe dat gewoon niet! Ik weet het van mijn Rolex. Mijn Rolex was al verkocht. Toen hadden ze hem nog niet, maar toen was-ie al doorverkocht. Ze zouden gelijk van mij naar Amsterdam rijden om hem te verkopen.”

“Dat zeiden ze op de hoorzitting”, vertelt Van der Gijp over de poging om hem te overvallen. “Dit moet je gewoon zoveel mogelijk vermijden. Het is hartstikke leuk om dat allemaal te laten zien, maar dat horlogetje van haar is al weg, honderd procent. Ze weten precies wat het is. Ze weten exact hoe duur-ie is, exact welk type en ze hebben er al een klant voor. En ze hebben natuurlijk gewacht tot hij weg was. Dat maakt het wel eenvoudiger, natuurlijk.”

“Als hij thuis is, verwacht je meer weerstand. Ik bedoel: van een vrouw en drie kindjes verwacht je minder weerstand”, aldus Van der Gijp. “Het is geen georganiseerde misdaad. Het zijn twintigers. De politie zei ook tegen mij: ‘Heb je beelden?’ Wat heb je aan die beelden? Je herkent ze niet. Ze zeggen nu ook: ‘We hebben beelden. Ze zijn 1,70 meter.’ Nou, dat schiet lekker op. Je moet dat gewoon zoveel mogelijk vermijden. Gisteren zag ik het ook weer bij Theo Janssen bij Studio Voetbal. Dan denk ik: Theo, doe het niet. Ze slaan je hersens ervoor in.”

Moeten clubs spelers beter begeleiden?

  • Ja
  • Nee
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie