Transfervrije Ajacied tekent voor drie jaar bij FC Groningen

Foto: Transfervrije Ajacied tekent voor drie jaar bij FC Groningen

Neraysho Kasanwirjo verruilt Ajax transfervrij voor FC Groningen. De 19-jarige verdediger tekent een contract voor drie jaar bij de Trots van het Noorden, met de optie tot een extra seizoen. De Groningers maakten het nieuws maandag in de namiddag bekend via de officiële kanalen.

Kasanwirjo doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte vorig seizoen zijn debuut voor de beloftes in de Keuken Kampioen Divisie. In de huidige jaargang groeide hij uit tot sterkhouder en werd de verdediger met de meeste competitieduels in het team van Mitchell van der Gaag. De multifunctionele speler, die zowel in het centrum als rechtsback uit de voeten kan, zat in april twee Eredivisie-duels bij de selectie van het eerste, maar tot een debuut kwam het niet. Ajax was zeker niet ontevreden over Kasanwirjo en deed hem een aanbod om zijn verbintenis te verlengen, de Amsterdammer kiest echter voor Groningen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de komst van de verdediger. “Nana – zoals zijn bijnaam luidt – is een jonge, talentvolle, moderne verdediger. Daarmee bedoel ik dat zijn fysieke voorwaarden heel behoorlijk zijn, hij goed aan de bal is en hij aardig tweebenig is. Het grote voordeel dat Nana heeft, is dat hij op meerdere posities in de verdediging inzetbaar is, maar bijvoorbeeld ook controlerend op het middenveld zou kunnen spelen. Nana kiest heel bewust voor zijn overgang naar ons, omdat hij zich graag verder wil ontwikkelen en hij FC Groningen als een ideale club ziet om door te groeien. Het zegt iets over zijn persoonlijkheid dat hij weloverwogen deze stap maakt, terwijl hij ook veel andere opties had. We zijn heel blij dat Nana voor onze visie heeft gekozen en hebben veel vertrouwen in zijn talent. Wij gaan er binnen FC Groningen alles aan doen om hem te helpen de volgende stappen in zijn carrière te laten maken.”

De juiste stap voor hem?

  • Absoluut
  • Had beter bij Ajax kunnen bijtekenen
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie