Chelsea en Ziyech verpesten feestje Manchester City

Foto: Chelsea en Ziyech verpesten feestje Manchester City

Bij winst op Chelsea vandaag was Manchester City landskampioen geworden in de Premier League, maar de Citizens verloren in het eigen Etihad Stadium met 1-2 van de Blues. Het waren Hakim Ziyech en Marcos Alonso die het feestje van coach Josep Guardiola en de zijnen verpestten.

De Marokkaan begon in de return van de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid nog op de bank, maar mocht tegen City starten van zijn altijd roulerende coach Thomas Tuchel. In de eerste helft liep de oud-Ajacied er wat verloren bij. Timo Werner leek wel de 0-1 te maken voor de Blues, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Aan de andere kant van het veld was het vervolgens wel raak: Sergio Agüero nam de bal verkeerd aan voor een bijna leeg doel, maar Raheem Sterling was er als de kippen bij en maakte de 0-1. Daarna kreeg City een penalty, maar die kans was niet besteed aan Agüero. De aan het einde van dit seizoen transfervrij Argentijn probeerde het met een panenka, maar faalde compleet…

Chelsea begon veel beter aan de tweede helft en het was Ziyech die de gelijkmaker scoorde. Hij ontving de bal op de rand van de zestienmeter van City en verschalkte goalie Ederson met een laag schot in de hoek. Werner én Tammy Abraham dachten daarna nog de 1-2 te maken, maar deze beide goals werden afgekeurd, twee keer vanwege buitenspel. In extremis was het tóch raak voor de Londenaren: Alonso maakte er nog 1-2 van voor zijn werkgever op aangeven van Werner.

Scoreverloop: 1-0 (44′) R. Sterling, 1-1 (63′) H. Ziyech, 1-2 (90′) M. Alonso

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie