De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: weekend vol klassiekers!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: weekend vol klassiekers!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 8 mei



De Eredivisie heeft een nieuwe kampioen, maar dat wil niet zeggen dat de spanning verdwenen is. Voor plek twee wordt namelijk nog volop gestreden, maar daar blijft het niet bij. Ook onderin is het uitermate spannend en kan er nog van alles gebeuren!


Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 8 mei hieronder:

16.30 uur op ESPN: FC Twente – Heracles Almelo, 18.45 uur op ESPN: sc Heerenveen – FC Utrecht, 20.00 uur op ESPN 2: AZ – Fortuna Sittard, 21.00 uur op ESPN: VVV-Venlo – RKC Waalwijk

De zaterdag trapt dan ook op geweldige wijze af, namelijk met de Twentse derby. Vooral voor de thuisploeg is het een belangrijke wedstrijd, want bij winst kan namelijk nog het linkerrijtje bezocht worden. Verlies daarentegen zorgt ervoor dat Heracles nog kans maakt op Europees voetbal. 




Stiekem hoopt Heerenveen ook dat FC Twente wint, want dat is ook gunstig voor de Friese ploeg. Heerenveen kan dan namelijk in eigen huis ook nog stappen zetten richting het linkerrijtje. Natuurlijk moet het team met de Veermannetjes dan wel eerst nog even winnen van FC Utrecht, de nummer zes van de ranglijst. 



Later op de avond kan AZ overigens ook goede zaken doen. Als Fortuna Sittard van de mat wordt gespeeld kan de ploeg uit Alkmaar de tweede plek overnemen, zelfs al is het maar van korte duur. PSV speelt namelijk pas een dag later. Fortuna heeft daarentegen nog oog op Europees voetbal, maar dan moet er wel van AZ gewonnen worden.



De avond sluit af met een kraker in de kelder van de ranglijst. VVV-Venlo kan in eigen huis directe degradatie ontsnappen als er gewonnen wordt van RKC Waalwijk. De uitploeg zelf heeft echter geen ambities om puntverlies te lijden, want dat kan er ook voor zorgen dat RKC nog afzakt naar de degradatiezone. 


Een greep uit de leukste uitzendingen in het buitenlands voetbal van 8 mei hieronder:


13.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Leeds United – Tottenham Hotspur, 15.45 uur op Ziggo Sport Voetbal: FC Barcelona – Atlético Madrid, 18.20 uur op Ziggo Sport: Manchester City – Chelsea, 20.45 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Southampton


Wie liever het buitenlandse voetbal volgt, kan op de zaterdag lekker gaan zitten voor een aantal toffe wedstrijden. Hoewel er vier wedstrijden zijn die we aanzetten in de middag, zijn er slechts twee waarvoor we daadwerkelijk de klok gelijkzetten. Natuurlijk is de eerste daarvan de kraker in La Liga: Barcelona tegen Atlético Madrid.

De winnaar van deze wedstrijd kan namelijk wel eens de kampioen worden van de Spaanse competitie. De verschillen zijn namelijk ongekend klein. Barcelona loopt slechts twee punten achter op het team van El Pistolero, beter bekend als Luis Suarez. De spits zint op wraak nadat hij afgelopen moest vertrekken.



Toch hoopt Koeman met zijn hervormde team de wedstrijd te winnen. Koeman zelf zit echter op de tribune, want hij werd geschorst een paar wedstrijden terug. Of Lionel Messi en Frenkie de Jong samen met de rest van het team de winst binnen kunnen slepen om alsnog kampioen te worden is dan ook de vraag.



Verder gaan we ook zitten voor de generale repetitie van de Champions League. De finale teams staan namelijk tegenover elkaar in de Premier League zaterdagavond. Dat is natuurlijk een wedstrijd die je niet wil missen als voetbalfan!


Zondag 9 mei 


In de Eredivisie staan voor de zondag weer een aantal mooie affiches op de planning. Vanaf 12.15 is het aan de lopende band plezier met toffe wedstrijden. Hoogtepunt van de dag moet wel De Klassieker zijn die in de Kuip gespeeld wordt.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 9 mei hieronder:


12.15 uur op ESPN: FC Emmen – FC Groningen, 14.30 uur op ESPN: Feyenoord – Ajax, 14.30 uur op ESPN 2: PEC Zwolle – ADO Den Haag, 16.45 uur op ESPN: Willem II – PSV


Toch trappen we eerst af op De Oude Meerdijk, het strijdtoneel van FC Emmen om in eigen huis te strijden tegen degradatie. Op het moment staat de Drentse ploeg op de zestiende plek, maar bij winst kan de club maar zo naar plek 14 stijgen. FC Groningen, de toekomstige club van Michael de Leeuw, moet dan alleen wel verslagen worden en dat is nog niet zo gemakkelijk.

Om half drie is het vervolgens tijd voor kersverse kampioen van de Eredivisie de grootste rivaal uit de competitie te bezoeken. Feyenoord speelt echter wel zonder twee vaste krachten. Zowel Steven Berghuis en Jens Toornstra zijn geschorst voor de wedstrijd, dus de vraag is nog maar of Feyenoord de rug recht weet te houden.



De dag sluiten we af met Willem II dat in eigen huis PSV ontvangt. De Eindhovenaren strijden nog volop om de tweede plek te veroveren. Door het verlies van Vitesse tegen Sparta is dat alleen nog AZ. In Eindhoven wordt dan ook gekeken naar het voetbal van een dag eerder, want de tweede plek moet misschien wel heroverd worden als AZ Fortuna Sittard verslaat.


Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 9 mei hieronder:


14.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Aston Villa – Manchester United, 17.30 uur op Ziggo Sport: West Ham United – Everton, 20.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: Juventus – AC Milan, 20.55 uur op Ziggo Sport: Real Madrid – Sevilla FC


Wie niet voor de prachtige middag op eigen bodem kiest, heeft natuurlijk ook nog buitenlands voetbal om van te genieten. Deze zondag staat er ook weer genoeg genot op de planning. Zo speelt West Ham United in eigen huis tegen Everton en ontvangt Aston Villa Manchester United.


Toch is het niet de Premier League waar we ons op richten op deze zondag, maar juist het Italiaanse voetbal. Daar staan AC Milan en Juventus tegenover elkaar terwijl Internazionale al kampioen is. Er wordt dan ook gestreden om de tweede plek en gezien de ploegen evenveel punten hebben belooft dat een prachtig affiche te worden.



Ook laat op de avond wordt een prachtige wedstrijd gespeeld. Die gaat namelijk tussen Real Madrid en Sevilla. Laatstgenoemde is de underdog om La Liga te winnen, maar in voetbal is immers alles mogelijk. Op het moment staat Sevilla nog zes punten achter op Atlético Madrid en vier punten op Real Madrid en FC Barcelona. Bij winst op Real Madrid wordt een flinke achterstand ingehaald. Bij puntenverlies van de andere clubs in de resterende wedstrijden na dit weekend kan Sevilla dan toch nog kampioen worden.

Naar welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?

  • FC Barcelona – Atlético Madrid
  • Manchester City – Chelsea
  • Feyenoord – Ajax
  • Juventus – AC Milan
  • Real Madrid – Sevilla FC
  • Anders
20+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:29
7+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
109+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
451+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
69+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
7+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
183+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
120+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
234+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
41+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
356+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
48+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
254+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
135+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
72+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
41+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
483+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
191+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
44+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
258+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
94+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie