Jong Ajax stelt promotie De Graafschap uit

Het is De Graafschap vrijdagavond niet gelukt om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. Winst op Jong Ajax had volstaan, maar op De Toekomst speelden de Achterhoekers met 1-1 gelijk.

De Graafschap begon de avond met vier punten voorsprong op zowel Go Ahead Eagles als Almere City FC. Winnen was zodoende het devies, maar in Amsterdam kreeg de ploeg van Mike Snoei niets cadeau. Ralf Seuntjens had daarbij de pech dat doelman Michael Reiziger en de paal persoonlijk succes blokkeerden.

Jong Ajax nam zelfs de leiding op De Toekomst. Kenneth Taylor trof doel namens de Amsterdamse talenten. Toine van Huizen kopte na rust nog wel een hoekschop tegen de touwen, maar het lukte De Graafschap ondanks twee enorme kansen in extremis niet om er met de zege vandoor te gaan. Zodoende moet de promotie op de slotdag worden beslist met Helmond Sport als opponent.

Go Ahead en Almere City falen niet

Bij een misstap van de concurrenten had De Graafschap alsnog nu al een feestje kunnen vieren, maar zowel Go Ahead Eagles als Almere City FC faalde niet. De ploeg uit Deventer had tegen NEC binnen 25 minuten een 2-0 voorsprong te pakken dankzij Luuk Brouwers en Sam Hendriks. Jordy Bruijn scoorde voor rust nog wel tegen vanaf elf meter, maar bij 2-1 bleef het op De Adelaarshorst.

Almere City maakte ondanks een gemiste strafschop van Thomas Verheydt evenmin een uitglijder. Op bezoek bij Jong FC Utrecht zorgden Daniël Breedijk, John Yeboah en Ilias Alhaft voor de 1-3 overwinning. Namens de thuisploeg zorgde Odysseus Velanas pal na rust voor de aansluitingstreffer.

Cambuur wint opnieuw

SC Cambuur is al enkele weken zeker van promotie naar de Eredivisie. De kampioen van de Keuken Kampioen Divisie speelde vrijdagavond zodoende om de eer tegen FC Dordrecht. Dat zorgde niet voor een hoogstaande avond, maar een benutte penalty van topschutter Robert Mühren bleek wel voldoende voor de zege: 0-1.