TRANSFERUURTJE: Tadic begrijpt Ajacied niet, Schreuder-verrassing

Foto: TRANSFERUURTJE: Tadic begrijpt Ajacied niet, Schreuder-verrassing

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Dusan Tadic kan er met zijn hoofd niet bij dat Brian Brobbey voor een vertrek bij Ajax naar het Duitse RB Leipzig heeft gekozen. Hij stelt in Voetbal International dat er voor de jonge spits veel meer kansen in de Johan Cruijff ArenA liggen. De Serviër vertelt: “Ajax is gewoon de ideale club, zeker ook voor talenten. Dat zeg ik ook tegen spelers: Als je weggaat, ga je Ajax missen. Ja, dat heb ik ook tegen Brian Brobbey gezegd. Hij heeft hier toch alles? Technisch en tactisch op topniveau, spelen om de prijzen, maximale aandacht voor ontwikkeling. Maar ja, elke speler moet zijn eigen pad bewandelen.” Tadic vervolgt: “Helaas voor Ajax en Brobbey is dat na dit seizoen niet meer Ajax. Zonde is het wel, want voor hem moet het als Amsterdammer toch altijd zijn droom zijn om voor Ajax 1 te spelen, en niet voor Red Bull Leipzig, lijkt me. Maar het is zijn loopbaan, en hopelijk komt hij ooit nog eens terug.”

Het is inmiddels wel bekend dat PSV een oogje heeft op de middenvelders Joey Veerman (sc Heerenveen) en Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion). Maar is het ook mogelijk dat deze spelmakers allebei naar het Philips Stadion komen? Clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International denkt van wel: “Ik sluit het niet uit, als dat kan… dan moet je er wel naar kijken, denk ik. Het is wel duidelijk dat PSV een ‘patron’ wil hebben en ik weet niet of je Pröpper zo moet kwalificeren. Maar hij heeft in ieder geval de ervaring om een ploeg bij de hand te nemen, en het voetballend vermogen wat dit middenveld moet hebben.” En Veerman? “Ik vind hem een hele goede voetballer. Maar het is vaker gebleken dat de stap van een club als Groningen, Heerenveen, PEC Zwolle en AZ zelfs in het verleden met Maher, Ramselaar van Utrecht, Doan… dat is niet altijd de makkelijkste. Maar vind ik het een heerlijke speler? Ja, hij heeft altijd de blik naar voren, hij heeft altijd de oplossing naar voren, hij heeft technisch vermogen, ziet het spel goed.” Er is één probleem, Heerenveen zit nogal hoog in de boom voor zijn middenvelder: “Als je bedragen hoort, dan denk je: dat gaat PSV niet doen, ze gaan in ieder geval geen dubbele cijfers betalen voor Joey Veerman.”

Buitenland:

Volgens ESPN is er een behoorlijk grote Alfred Schreuder-verrassing in de maak. Op dit moment is de trainer nog assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona, maar in de aankomende zomer kan hij naar Bayern München ‘transfereren’. Julian Nagelsmann wordt de nieuwe hoofdcoach van Der Rekordmeister en het bovengenoemde medium weet dat de ‘kroonprins’ van het Duitse trainersgilde inzet op een nieuwe samenwerking met Schreuder, die hij nog kent uit zijn tijd bij TSG Hoffenheim. De Duitser vertrok naar RB Leipzig en de Nederlander volgde hem op, maar dat werd geen succes. Vertrekt Schreuder bij Barça, dan zou dat een behoorlijk harde klap zijn voor de Catalanen, want de rechterhand van Koeman wordt ontzettend gewaardeerd in het Camp Nou-stadion.

Oefenmeester Zinédine Zidane is ongelooflijk belangrijk voor Real Madrid, misschien nog wel belangrijker dan welke voetballer van De Koninklijke dan ook. Het is echter onzeker of de legendarische Fransman ook volgend seizoen nog voor de groep staat in Madrid. Voetbal International onthult namelijk: “Het is nog allerminst zeker dat Zinédine Zidane ook volgend seizoen trainer is van Real Madrid. De Franse coach richt zich in eerste instantie op de titelstrijd, maar weigert wel te bevestigen dat hij zijn tot medio 2022 lopende contract uitdient.” Het blad gaat verder: “De club zou wel graag zien dat dat gebeurt, maar de uitschakeling in de Champions League heeft ervoor gezorgd dat Zidane alles nog eens rustig op een rijtje wil zetten. Na de halve finale tegen Chelsea kreeg hij immers flinke kritiek.”

Begrijp jij Brobbey wel?

  • Nee, ik ook niet
  • Ik wel, hoor
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:15
0+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
55+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
96+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
33+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
232+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
59+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
59+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
305+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
140+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
147+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
451+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
47+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
87+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
30+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
101+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
96+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
48+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
186+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
38+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
145+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie