Officieel: Groningen-spits (20) vertrekt naar Rotterdam

Foto: Officieel: Groningen-spits (20) vertrekt naar Rotterdam

FC Groningen neemt komende zomer afscheid van de 20-jarige aanvalsleider Thijs Dallinga, die transfervrij overstapt naar Keuken Kampioen Divisionist Excelsior. In Kralingen tekent hij voor twee seizoenen met optie op nog een extra jaar. 


Excelsior-directeur Ferry de Haan is erg blij met de kersverse aanwinst. “Thijs Dallinga is een jonge en talentvolle aanvaller, die echt gekozen heeft voor zijn eigen ontwikkeling. Hij wil zo veel mogelijk speelminuten gaan maken en vindt Excelsior daar de juiste club voor. Hij is een spits die heel erg gretig en leergierig is. Daarom past hij goed binnen de ambities van onze club. Hij kijkt ernaar uit om in Rotterdam met zijn nieuwe teamgenoten aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te starten.”

En Dallinga zelf: “Ik heb een heel positief gevoel bij Excelsior Rotterdam. Dit is een mooie club, die precies past bij wat ik op dit moment voor ogen heb van wat goed is voor mij. Ik moet minuten gaan maken, dat is het allerbelangrijkste. FC Groningen heeft mij ook een nieuwe aanbieding gedaan, maar ik denk dat de kans op speeltijd bij Excelsior groter is en daarom heb ik deze keuze gemaakt.”

De jongeling stelt zich verder nog even voor aan de fans: “Ik zie mezelf als allround spits. Ik heb mezelf ontwikkeld tot een aanvaller die kan worden aangespeeld in de diepte, maar ook als aanspeelpunt kan fungeren. In de jeugd heb ik altijd veel doelpunten gemaakt en in de voorbereiding bij Groningen was ik topscorer. Het is leuk dat Marinus Dijkhuizen zelf ook spits is geweest, de klik is daardoor wel sterker denk ik. Hij heeft zelf ervaring als aanvaller en daar kan ik van leren.”

Goede aanwinst voor Excelsior?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
93+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie