De Jong velt oordeel over Schmidt: ‘Dat was het idee’

Foto: De Jong velt oordeel over Schmidt: ‘Dat was het idee’

Roger Schmidt hoeft zich geen zorgen te maken over een eventueel evaluatiegesprek met John de Jong. De technisch manager van PSV is immers tevreden over de prestaties van de Duitse trainer, zo vertelt hij aan Voetbal International.

PSV staat met nog drie speelronden te gaan tweede in de Eredivisie, met een ruime achterstand van veertien punten op kampioen Ajax. “Die afstand is zeker te groot, want we moeten weer prijzen gaan winnen”, zegt De Jong is gesprek met Vl. “Daarom is de tweede plaats voor ons ook niet goed genoeg. Maar we hebben met die plek wel zicht op de Champions League.”

“Daarnaast hebben we voor het eerst in vijf jaar Europees overwinterd en zijn we voor de beker uitgeschakeld door Ajax, de latere winnaar. Toch is het niet wat we willen”, benadrukt De Jong. “Maar als ik er realistisch naar kijk, dan komen we van ver en hebben we ongelofelijk veel werk moeten verzetten. Het was niet heel realistisch te verwachten dat PSV direct de dubbel zou winnen.”

De Jong vertelt dat PSV na het dramatische vorige jaar iets nieuws wilde, een frisse start met een nieuwe trainer en een nieuwe speelwijze. “Dat was het idee. Daar ben ik tevreden over, er is veel veranderd”, stelt de technisch manager. “Maar bij PSV is het normaal dat je ongeveer 25 wedstrijden wint in een seizoen. Het gaat om het laatste beetje om het verschil te kunnen maken. Daar moeten we onder Schmidt weer naartoe.”

Heb jij nog vertrouwen in Schmidt?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie