TRANSFERUURTJE: Wijndal naar Ajax, PSV verkoopt Bruma

Foto: TRANSFERUURTJE: Wijndal naar Ajax, PSV verkoopt Bruma

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Nicolás Tagliafico is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken als speler van Ajax en dat betekent dat de Amsterdammers een nieuwe linksback aan moeten trekken. Directeur voetbalzaken Marc Overmars vindt Owen Wijndal interessant. In een interview met De Telegraaf zegt de beleidsbepaler: “Ik kan niet ontkennen dat dit voor ons een heel goede speler zou zijn. Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Beginnend, want anders gaat AZ weer heel hoog in de boom zitten. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede.” De marktwaarde van Wijndal wordt momenteel geschat op zo’n 15 miljoen euro, maar het is algemeen bekend dat AZ liever geen spelers aan zijn ‘concurrenten’ verkoopt. Hoogstwaarschijnlijk blijkt het vermoeden van Overmars juist en vraagt zijn collega Max Huiberts een flink bedrag voor de vleugelverdediger.

Ajax gaat wel wat doen op de zomerse transfermarkt, maar de Amsterdammers gaan géén megabedragen op tafel leggen. Dat is wat directeur voetbalzaken Marc Overmars in ieder geval vertelt in een interview met De Telegraaf. De bestuurder zegt meteen: “Nee, wij zijn al heel tevreden als we de ploeg bij elkaar kunnen houden en misschien volgend jaar een slag kunnen slaan als de markt weer op gang komt. Ik zorg graag voor een frisse, nieuwe dynamiek. Maar ik zie ons niet zo snel een bedrag op tafel leggen waarvoor we Haller hebben gehaald. We zoeken het meer in de categorie ’met hem kunnen we weer een jaartje doorkomen’ en dan sluit ik zelfs huren niet uit.” Misschien kan Ajax een oud-Ajacied als Toby Alderweireld aantrekken? Of transfervrije/goedkope internationals als Steven Berghuis en Patrick van Aanholt? “Je kijkt altijd naar Nederlandse topspelers, hoewel Toby een Belg is. Naar Nederlandse internationals die te betalen zijn en ons sterker maken: dat is het uitgangspunt als je iemand met ervaring haalt. Tegelijkertijd kijk je naar jonge betaalbare spelers, die zich hier kunnen ontwikkelen tot topspelers.”

Armindo Bruma heeft hoogstwaarschijnlijk geen toekomst bij PSV. De Portugese vleugelspits wordt momenteel uitgeleend aan Olympiakos Piraeus, waarna de Eindhovenaren vermoedelijk over zullen gaan tot een verkoop. Zijn tijdelijke werkgever beschikt over een optie tot koop, maar die lijkt niet gelicht te gaan worden. Volgens de Turkse media vervolgt Bruma zijn carrière in de Turkse Süper Lig, waar hij eerder al geruime tijd speelde. Fenerbahçe zou contact opgenomen hebben met het management van de buitenspeler én technisch manager John de Jong van PSV, om een transfer rond te maken.

FC Utrecht heeft een mooie slag geslagen op de transfermarkt. De Domstedelingen nemen Quinten Timber, de broer van basisspeler Jurriën Timber, namelijk transfervrij over van Ajax. De middenvelder ondertekent een driejarig contract in de Galgenwaard. Voetbal International schrijft op woensdagochtend: “De negentienjarige middenvelder loopt deze zomer uit zijn contract. Ajax deed vorig jaar nog een poging zijn verbintenis open te breken, maar zonder succes. Diverse buitenlandse partijen toonden vervolgens interesse, maar Timber kiest voor speelminuten in zijn geboortestad.”

Buitenland:

De Champions League-uitschakeling van Paris Saint-Germain tegen Manchester City is koren op de molen van de Spaanse media, die denken namelijk dat de toekomst van Neymar en Kylian Mbappé misschien wel buiten Parijs ligt… Voetbal International schrijft op woensdagochtend: “De uitschakeling van Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League zorgt ervoor dat de Spaanse sportkranten speculeren over de toekomst van Neymar en Kylian Mbappé. Die zou nu immers wel eens buiten Parijs kunnen liggen. De geruchten over een terugkeer van Neymar naar Barcelona steken elk jaar immers wel weer de kop op en Mbappé wordt al tijden gelinkt aan Real Madrid.” Technisch directeur Leonardo wilde hier gisteren niet op reageren: “Dit is niet het moment om iets aan te kondigen. We moeten trots zijn op wat we hebben bereikt. Er zijn ook veel positieve dingen. We hebben laten zien dat we een groep zijn en we moeten hier op voortborduren. Ik ben optimistisch over de toekomst.”

Moet Ajax Wijndal halen?

  • Ja
  • Nee
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie