Hake wijst naar Feyenoord: “Als het even kan”

Foto: Hake wijst naar Feyenoord: “Als het even kan”

FC Utrecht heeft zich ondanks de grillige eerste seizoenshelft gekwalificeerd voor de play-offs om Europees voetbal. Voor René Hake is het doel daarmee niet bereikt.

“We hebben het in ieder geval niet op de laatste wedstrijd aan laten komen. Maar ik zeg ook direct, dat we nog helemaal niks hebben. De play-offs halen is alleen interessant als je ze ook wint”, zo laat de oefenmeester weten aan De Telegraaf. “Na Ajax en AZ is FC Utrecht de ploeg die na de winterstop de meeste punten heeft gepakt. We wisten dat dit erin zat, maar het is ook mooi dat dat eruit is gekomen.”

Hake was nog niet eerder actief in de play-offs. Dit seizoen gaat het om een unieke opzet. “Het wordt dit jaar beslist in enkele wedstrijden. Het is dus alles of niets. Je hebt geen herkansingen meer. Met het oog daarop is het fijn om thuis te spelen, al is dit seizoen gebleken dat het thuisvoordeel geringer is zonder mensen op de tribune. Maar misschien bestaat er een kans dat er in de play-offs wel supporters bij kunnen zijn. Dat is nu allemaal nog niet bekend. Dan zou het thuisvoordeel extra groot zijn.”

Hake durft zelfs te dromen van het inhalen van Feyenoord. “Als het even kan, willen we proberen nog een plek te stijgen. Het gat met nummer vijf Feyenoord is vijf punten, dus misschien is er nog iets mogelijk. In incidentele gevallen kun je de komende drie wedstrijden wat minder risico nemen met een speler, als die ergens last van zou hebben, maar we gaan er zeker geen tombola van maken. Dan zou ik de plank mis slaan.”

Gaat dat lukken?

  • Ja
  • Nee
279+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie