Robben overweegt andere positie bij FC Groningen

Foto: Robben overweegt andere positie bij FC Groningen

Arjen Robben kennen we al zo’n twintig jaar als (vleugel)aanvaller, maar het is niet uitgesloten dat hij op 37-jarige leeftijd een andere rol gaat bekleden in het elftal. Een rol als middenvelder welteverstaan.

“Ik speelde tijdens mijn eerste minuutjes nog vertrouwd voorin als tweede spits, maar het zou best een optie kunnen zijn dat ik me wat meer met het spel op het middenveld ga bemoeien. Dan kom je ook meer aan de bal”, vertelt Robben aan het Dagblad van het Noorden. “Bij voorkeur beland ik natuurlijk in kansrijke, gevaarlijke situaties voorin. Het liefst wil ik daar in één tegen één-duels komen, maar in onze ploeg is dat op dit moment best lastig.”

Overigens is het nog onduidelijk of Robben volgend seizoen nog profvoetballer is. “Ik focus me eerst op het hier en nu en ben alleen maar bezig met fit worden, trainingsminuten maken en wedstrijdminuten maken. De kans is groot dat ik pas aan het einde van het seizoen beslis of ik nog doorga of niet. En dan misschien niet eens direct na de laatste wedstrijd, maar ergens in de vakantie.”

Robben verdubbelde onlangs zijn seizoenstotaal van twee naar vier duels, maar erg gelukkig is hij nog niet. “Ik wil genieten, vind het ook hartstikke mooi om weer op het veld te staan, maar je valt wel in bij een 2-0 achterstand (tegen Sparta Rotterdam, red.). Het is natuurlijk lekkerder invallen bij een voorsprong of als je in een elftal terecht komt dat soepel draait. Het gaat op dit moment moeizaam bij ons. Daar moet je eerlijk over zijn, dat moet je ook benoemen. Ik probeer er iets aan te doen als ik de bal krijg, maar ik kan natuurlijk niet toveren.”

Een goed idee?

  • Ja
  • Nee
117+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie