TRANSFERUURTJE: Ajacied naar Europese top, Feyenoord-drama

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajacied naar Europese top, Feyenoord-drama

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Zelf haalde hij de Europese top niet, al was hij op een gegeven moment wel een belangrijke kracht bij Southampton in de Premier League, maar Dusan Tadic denkt dat zijn jonge teamgenoot Ryan Gravenberch wél de kwaliteiten heeft om het te maken bij een absolute grootmacht. In een interview met De Telegraaf zegt de Serviër: “Ryan maakt enorme stappen in zijn ontwikkeling, heeft duidelijk gemaakt dat hij niet meer alleen als het aanstormende talent kan worden gezien. Hij heeft echt getoond wat hij in zijn mars heeft, een heel goed seizoen gespeeld en het zal denk ik alleen maar beter worden.” Tadic gaat verder: “Hij is een echt product van de jeugdopleiding. Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn daar ook mooie voorbeelden van. De opleiding blijft spelers produceren en dat is prachtig voor de club en natuurlijk voor de spelers.” Volgens de Engelse roddelmedia wordt Gravenberch al begeerd door Chelsea én Liverpool. Desondanks is het niet de verwachting dat hij in de aankomende zomer al uit de Johan Cruijff ArenA vertrekt.

Dick Advocaat maakt het seizoen af als Feyenoord-coach. Vlak na de smadelijke nederlaag tegen ADO Den Haag (3-2) sprak de ervaren hoofdcoach van de Rotterdammers zijn twijfels uit, maar hij gaat dus tóch door. In het Algemeen Dagblad reageert hij: “Ik zit hier niet voor mezelf, ik zit hier voor Feyenoord. Ik doe wat het beste is voor de club. En dan moet je nu niet weglopen, vind ik. Dat zou het makkelijkste zijn. We zijn er met elkaar aan begonnen en we maken het met elkaar af. Ook als het niet lekker loopt.” Orkun Kökcü, Tyrell Malacia en Luis Sinisterra werden gewisseld tegen ADO en reageerden geïrriteerd: “Ze hadden kwaad op zichzelf moeten zijn, omdat ze op het veld niet deden wat ze moesten doen.” Feyenoord moet zich nu opmaken voor een leegloop: Eric Botteghin, Uros Spajic, Lucas Pratto en Bart Nieuwkoop vertrekken sowieso. De Rotterdammers willen het contract van Lutsharel Geertruida wel verlengen, maar door de huidige situatie twijfelt de verdediger. Marcos Senesi en Kökcü azen op een transfer.In de aankomende zomer vindt er hoogstwaarschijnlijk een exodus plaats bij AZ. Spelers als Calvin Stengs, Myron Boadu, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners vinden namelijk dat ze toe zijn aan de volgende stap in hun voetbalcarrière. Het betekent het einde van een tijdperk, beaamt Stengs in gesprek met De Telegraaf: “Ja. Ik heb wel een klein beetje dat gevoel. En ik denk ook niet dat het gek is dat ik dit zeg.” Het is een item in de selectie: “Natuurlijk praten we er onderling over. Het zou vreemd zijn als we dat niet zouden doen. Niet dat we er dagelijks over babbelen. We hebben nog drie wedstrijden te spelen, die zijn het belangrijkste. Maar het einde van het seizoen komt wel steeds dichterbij. Dan gaat iedereen kijken.”

Buitenland:

Memphis Depay beschikt over een aflopend contract bij zijn werkgever Olympique Lyon en kan in de aankomende zomer gaan en staan waar hij wil. Vermoedelijk verbindt de Oranje-sterkhouder zijn toekomst aan FC Barcelona. Voetbal International weet namelijk op dinsdagochtend te melden: “Memphis Depay prijkt op de cover van El Mundo Deportivo, een van de toonaangevende Spaanse sportkranten. Volgens het dagblad was de 27-jarige aanvaller van Olympique Lyon afgelopen week in Barcelona om huizen te bekijken. Memphis’ verbintenis met de Ligue 1-club loopt na dit seizoen af.” Eerder reisde Depays zaakwaarnemer al af naar Catalonië om met Barça te onderhandelen over een langlopend contract. Hij zat om de tafel met directeur Mateu Alemany, die wél vertelde dat de aanvaller genoegen zou moeten nemen met een relatief laag salaris. Klaarblijkelijk vindt de oud-speler van Manchester United en PSV dit geen probleem.

Het is een gegeven dat FC Barcelona geld nodig heeft, want de Catalanen kampen met een schuld van meer dan 1 miljard euro. Dat betekent echter niet dat de grootmacht bereid is om Frenkie de Jong de deur uit te doen. Een paar maanden geleden konden we lezen dat Bayern München het zou gaan proberen op de zomerse transfermarkt, maar volgens de Spaanse roddelmedia heeft Barça de Europese top al gewaarschuwd: er mag best geboden worden op de Oranje-international, maar al deze biedingen zullen linea recta in de prullenmand belanden. Naar verluidt heeft oefenmeester Ronald Koeman samen met voorzitter Joan Laporta een lijstje samengesteld met daarop spelers die ook volgend seizoen nog in het Camp Nou-stadion moeten spelen. De naam van De Jong staat daar dus op, samen met die van Lionel Messi, Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen, Jordi Alba, Ansu Fati en Ilaix Moriba.

Wanneer vertrekt Gravenberch bij Ajax?

  • Aankomende zomer
  • In 2022
  • In 2023
  • Pas in 2024
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:50
2+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
11+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
34+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
357+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
78+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
30+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
186+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
429+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
110+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
142+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
43+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
271+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
300+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
171+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
30+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
173+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
99+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
140+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie