Guardiola wil niks weten van blessure Mbappé: “Hij gaat spelen, zeker weten”

Foto: Guardiola wil niks weten van blessure Mbappé: “Hij gaat spelen, zeker weten”

Pep Guardiola kan niet wachten om het dinsdag met zijn Manchester City weer op te nemen tegen Paris Saint-Germain. De Catalaanse manager denkt dat de Champions League-tegenstander de Engelsen probeert te foppen wat betreft Kylian Mbappé.

De steraanvaller ontbrak dit weekend in het thuisduel met RC Lens (2-1). Hij zou kampen met lichte klachten aan de kuit. Toch kan manager trainer Mauricio Pochettino niet zo makkelijk de topspelers sparen: PSG staat nog altijd tweede, op één punt achter Lille. Toch denkt Guardiola dat het met de kwetsuur van Mbappé wel meevalt. “Hij gaat spelen, zeker weten. Ik kijk er naar uit. Ik kijk er naar uit dat hij speelt, voor het voetbal als geheel en voor de wedstrijd zelf. Hopelijk kan hij spelen”, zegt de oefenmeester maandag op de persconferentie.

Guardiola kreeg tevens de vraag waar hij zich het meeste zorgen over maakte in aanloop naar de return van de halve finale. “Een paar dingen, maar er is meer om optimistisch over te zijn. In deze fase van de competitie ben ik altijd kalmer dan voorheen en probeer ik te genieten. Van de spelers die goed trainen, van dat iedereen wil spelen en van dat we zo goed mogelijk ons eigen spel proberen te spelen. De return in de halve finale is altijd de zwaarste wedstrijd, nog zwaarder dan de finale. We moeten proberen onze emoties te controleren.”

City zette afgelopen week een grote stap richting de finale door in Parijs met 2-1 te winnen. Dinsdagavond valt de beslissing. Vanaf 21.00 uur wordt er dan gespeeld in het Etihad Stadium.

Speelt Mbappé gewoon dinsdag?

  • Natuurlijk
  • Denk toch wel dat hij geblesseerd is
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie