Opvallende wending in vete tussen Advocaat en Van Hooijdonk

Foto: Opvallende wending in vete tussen Advocaat en Van Hooijdonk

Het is duidelijk dat Dick Advocaat en Pierre van Hooijdonk momenteel niet de beste vrienden zijn. Er werd gesuggereerd dat de Feyenoord-trainer daarom niet met de oud-spits aan tafel wil bij de NOS, maar volgens Arno Vermeulen is dat niet waar.

Van Hooijdonk uitte als analist kritiek op Advocaat, die daar niet van gediend was. De oefenmeester liet dit weekeinde in een interview met NRC weten daarom niet voor de NOS bij EK-wedstrijden aan wil schuiven. Vermeulen meldt echter dat het anders zit. “Ik heb drie keer contact gehad met Dick, inderdaad met de vraag of hij wilde werken bij het EK. Hij was uitermate geïnteresseerd, maar vroeg wel of hij nog wat tijd kon krijgen om een beslissing te nemen. Dat kon, want het was in januari.” 

“In maart vertelde hij dat hij voor Veronica Inside het EK ging doen”, vervolgt de chef voetbal van de NOS. “Dat mag natuurlijk, maar toen zei hij in dat interview dat het kwam omdat Pierre van Hooijdonk bij de NOS werkt. Ik heb drie keer contact met hem gehad en de naam Van Hooijdonk is nooit gevallen. Hij was geïnteresseerd tot hij een aanbod kreeg van de collega’s van VI. Dat mag, maar dan moet je niet zo flauw zijn om met het argument Van Hooijdonk te komen. Dat speelde helemaal geen rol.” 

Vermeulen snapt eveneens niet dat Advocaat moeite heeft met de kritiek van Van Hooijdonk, terwijl Johan Derksen in het verleden de Kleine Generaal ook bekritiseerd heeft. “Die heeft het afgelopen jaar nog gezegd dat Advocaat voor zichzelf bij Feyenoord zit en niet voor de club, en dat het een schande is dat hij niet naar de jeugd omkijkt. Dat mag ook allemaal, die kritiek hebben wij ook gehad, maar dat is het punt toch niet. Dan vind ik het echt slecht dat hij over de rug van Van Hooijdonk gelijk probeert te halen, terwijl hij besloten heeft om voor het geld of voor de hoeveelheid keren dat hij daar kan gaan zitten, een andere keuze te maken.”

Denk je dat Advocaat niet bij Van Hooijdonk aan tafel wil?

  • Zeker
  • Nee hoor, dat maakt hem weinig uit
479+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie