Spaanse media gaan los over Frenkie de Jong: ‘Hard op weg..’

Foto: Spaanse media gaan los over Frenkie de Jong: ‘Hard op weg..’

FC Barcelona won gisteren ter nauwer nood met 2-3 bij Valencia. Als dat niet was gelukt, was de titelrace definitief verloren gegaan. En dus dankt men rondom Camp Nou middenvelder Frenkie de Jong op hun blote knieën.

De dribbelkont uit Arkel was in Valencia wederom uitblinker, naast natuurlijk Lionel Messi (twee goals). “Een van de redenen van de comback van Barcelona heet Frenkie de Jong”, is El Mundo Deportivo na afloop lyrisch over de oud-Ajacied. “De Nederlander durft steeds vaker op te duiken in het strafschopgebied van de tegenstander. Dat Barça nog steeds vecht om de landstitel is grotendeels te danken aan zijn aanvallende intenties. In zijn tweede seizoen lijkt De Jong elke dag meer op de speler die Koeman en de fans graag zien.” Hij krijgt op rapport vier sterren, dat is er zelfs één meer dan Messi.

En de krant Sport pakt ook uit: “De remontada van een kampioen. Het leek helemaal mis te gaan nadat Valencia via Gabriel Paulista de score had geopend, maar toen het er echt op aankwam, toonde Barcelona karakter. Frenkie de Jong is een hele complete voetballer geworden. Zijn optreden in de tweede helft brengt het team vaak tot leven.” Sport gaf de Oranje-international een 7; enkel Messi (8) deed het nog beter.

Tot slot gaf La Vanguardia De Jong zelfs een 8. “Messi, Griezmann en De Jong houden Barça in de titelrace. De Nederlander is op weg één van de beste Barça-aankopen van deze eeuw te worden.”

De Jong is zelfs al de beste aankoop van deze eeuw bij Barca

  • Eens
  • Dat niet
926+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie