Ten Hag bevestigt: Tottenham deelde Ajax transfertik uit

Foto: Ten Hag bevestigt: Tottenham deelde Ajax transfertik uit

Ajax werd gisteren kampioen van Nederland, na eerder al de beker te hebben gepakt. Het is dus feest in Amsterdam, en in gesprek met Voetbal International analyseert trainer Erik ten Hag zijn succesformatie.

Zo benoemt de keuzeheer zijn uitstekende relatie met directeur Marc Overmars als iets belangrijks, want ‘daardoor kunnen ze altijd in goed overleg snel schakelen’ op transfergebied. “En hebben we goede spelers aan de selectie kunnen toevoegen, die direct een meerwaarde bleken. Vanaf het begin van mij bij Ajax was het bijvoorbeeld mijn wens om een goede nummer 9 in de selectie te hebben. Ik denk dat we hem begin januari met Sébastien Haller hebben gekregen. Dan zie je direct dat we zo veel makkelijker gaan voetballen. Een echte kwaliteitsspits. Sinds zijn komst wonnen we wedstrijden makkelijker”, stipt Ten Hag aan.

En ook de komst van Davy Klaassen zag hij als een enorme boost. “We hadden afgelopen zomer al heel vroeg in de window contact met hem, vanaf mei al. Maar het had tijd nodig hoe alles zich ging vormen. Hij speelde bij Werder Bremen als controlerende middenvelder, en we hadden vooral een speler nodig die complementair was aan Ryan Gravenberch. Dus de afweging in het begin was: is Klaassen die speler? Of toch Edson Álvarez”

Ten Hag bevestigt verder dat Ajax ‘heel lang bezig was’ met Pierre-Emile Højbjerg van Southampton. Maar die koos uiteindelijk voor Tottenham Hotspur. Zo kom je bij verschillende afwegingen. Álvarez vulde het in de voorbereiding en de eerste serie duels zeker goed in, maar het proces ging ook een kant op dat we met Klaassen nog een duidelijke meerwaarde aan de selectie konden toevoegen.”

Achteraf is het maar goed dat Hojbjerg niet, en Klaassen wel kwam

  • Eens, Klaassen is beter
  • Oneens, Hojbjerg is NOG beter
1065+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie