TRANSFERUURTJE: PSV-stunts, Ajax-recordtransfer

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV-stunts, Ajax-recordtransfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. Het Ajax-transferrecord staat nu nog op naam van Frenkie de Jong, die in de zomer van 2019 voor maar liefst 86 miljoen euro naar FC Barcelona vertrok. Aad de Mos denkt dat Ryan Gravenberch de Amsterdammers nóg meer op gaat leveren. In een interview met Voetbal International zegt hij over de jongeling: “Dat is een geweldige speler om naar te kijken. Enorme potentie. Ik blijf zeggen: dat gaat het grootste kapitaal van Ajax ooit worden. Als hij het EK gaat spelen. En dat zal hij gaan doen.” De Mos gaat verder: “Hij heeft zich ook langzaam onttrokken van de hand van zijn leermeester, Daley Blind. Daar heeft hij een paar wedstrijden moeite mee gehad, maar de laatste wedstrijden is hij zich daarvan aan het onttrekken. Ik vond hem tegen Utrecht en AZ weer heel goed.” Gravenberch heeft een hele rits kwaliteiten: “Dat-ie compleet is, dat-ie creatief is. En voordat hij de bal krijgt, weet hij wat hij moet doen. Hij oriënteert zich heel goed op het veld: waar hij moet staan. En hij kan bij een aanname met één of twee bewegingen een speler passeren, er zijn weinig spelers die dat kunnen.”

Onlangs besloot Erik ten Hag om zijn contract bij Ajax te verlengen, terwijl de oefenmeester nogal wat opties had. Volgens Voetbal International kwam Tottenham Hotspur te laat, waar ook Bayern München belangstelling toonde in een samenwerking. Het bovengenoemde blad onthult op maandagochtend: “Onlangs nam Bayern München officieel contact op met zowel Ajax als de trainer. De grootmacht uit Duitsland legde de verschillende opties naast elkaar. Als Bayern München niet met topkandidaat Julian Nagelsmann tot een akkoord zou komen, was Ten Hag een van de opties voor de club uit Zuid-Duitsland. Bayern kwam echter tot een akkoord met zowel RB Leipzig (over een transfersom van 25 miljoen euro) als de trainer zelf.” VI gaat verder: “Ook RB Leipzig, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt waren concreet, maar tot een transfer leidde het niet. Afgelopen week voegde Tottenham Hotspur zich in dat rijtje. En dit nam concrete vormen aan. De Londense club nam telefonisch contact op met Ten Hag en Ajax. De trainer gaf aan dat hij nagenoeg rond was met Ajax over contractverlenging en zijn focus volledig bij die club ligt. Hij is voor zijn gevoel nog niet klaar in Amsterdam.”Feyenoord ging gisteren wel héél pijnlijk onderuit bij Eredivisie-hekkensluiter ADO Den Haag (3-2). Na afloop van die nederlaag leek oefenmeester Dick Advocaat vooruit te lopen op een tussentijds vertrek, maar hij weigert de handdoek in de ring te gooien. Het Algemeen Dagblad weet te melden: “Om het maar gelijk weg te nemen. Dick Advocaat stapt zélf dus niet op bij Feyenoord. En de directie van Feyenoord heeft geen plannen om per direct te breken met de 73-jarige trainer. Ook niet na de wanprestatie van Feyenoord in het Cars Jeans Stadion, waar de hekkensluiter voor het eerst sinds 469 dagen weer eens een thuiswedstrijd won.” De krant stelt: “De technische staf sprak na terugkeer in Rotterdam uitgebreid over het restant van het seizoen en de conclusie was dat niemand voortijdig de deur in de Kuip achter zich wil dichttrekken. Betekent dat dan dat Advocaat het seizoen afmaakt? De trainer wekte na de 3-2 nederlaag tegen ADO toch op zijn minst de indruk dat hij zich op zijn positie zou gaan beraden?”

Ajax won gisteren van FC Emmen met 4-0 en werd officieel Eredivisie-landskampioen. De achterstand van PSV op de Amsterdammers bedraagt veertien punten en dat kan natuurlijk niet. Daarom wil men in Eindhoven stunten op de transfermarkt. Dat is in ieder geval wat De Telegraaf vandaag meldt: “Bij PSV kijkt men na de landstitel van Ajax en de veertien punten achterstand naar hoe dit gat te dichten volgend seizoen. De pijlen zijn in eerste instantie vooral gericht op een upgrade van het motorblok Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré.” De krant vervolgt: “Trainer Roger Schmidt noemde Rosario en Sangaré dit seizoen meermaals van top top level, maar ondertussen kijkt hij al een maand of twee naar spelers die één van bovengenoemde twee het beste aanvult. Dat was vaak de sterke passer en tactisch goed onderlegde Olivier Boscagli. Door de schorsing van Denzel Dumfries stond de Fransman weer centraal achterin. Het is ook geen toeval dat de namen van de ervaren Davy Pröpper (29) en talentvolle Joey Veerman (22), net als spits Henk Veerman gisteren nog afwezig bij de Friezen door te hoge coronawaarden, als mogelijke versterking worden genoemd.” De Telegraaf besluit echter: “Beiden worden momenteel nog ‘te duur’ ingeschat door PSV.”Het moet raar lopen wil Danilho Doekhi in de aankomende zomertransferperiode níét vertrekken bij Vitesse. De verdediger staat namelijk in de belangstelling van een hele hoop clubs uit de subtop van Europa, zo meldt De Telegraaf op maandagochtend. De krant onthult: “Er lonkt een mooie klapper op de transfermarkt voor Vitesse. Verdediger Danilho Doekhi, die aan een sterk seizoen bezig is, heeft de interesse gewekt van Newcastle United en Atalanta Bergamo. In Groot-Brittannië wordt de verdediger ook in verband gebracht met Norwich City, Fulham en Rangers FC.” En daarom weet men: “Het succesteam van Vitesse dreigt na dit seizoen uit elkaar te vallen. Remko Pasveer vertrekt transfervrij naar Ajax, terwijl de uitblinkers Oussama Tannane en Riechedly Bazoer hun zinnen hebben gezet op een transfer.”

Moet Advocaat de handdoek gooien?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:48
0+
Inter-spelers dollen op Instagram-live: ‘Koffie is duurder dan wij’
08:17
11+
‘Lamine Yamal op de radar van PSG’
08:00
7+
Ex-Ajacied schiet Juventus naar finale
07:47
21+
Pochettino: ‘Chelsea verdient geen Europees voetbal’
07:33
6+
‘Olivier Giroud op weg naar Amerika’
23:41
43+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
65+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
19+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
135+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
90+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
217+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
339+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
1031+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
330+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
67+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
114+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
122+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
415+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
233+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
162+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie