De beste voetbaluitzendingen van deze week: op naar de finales in Europa!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: op naar de finales in Europa!

Ajax is kampioen van de Eredivisie en ook in Milaan wordt feest gevierd door het kampioenschap van Internazionale. Toch is de strijd in verschillende landen nog onbeslist. Tijd voor de best voetbaluitzendingen van deze week om je te vertellen welke spannende gevechten er op de planning staan!



Maandag 3 mei



De week trapt rustig af met een wedstrijd tussen twee laagvliegers uit de Premier League. Toch hoef je hier niet om te treuren, want er staan nog twee andere wedstrijden op het programma die het kijken meer dan waard zijn. Zo zoekt Sevilla aansluiting bij de top tegen Athletic Bilbao, terwijl West Ham er alles aan gaat doen om weer de vijfde plek over te nemen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 3 mei hieronder:


18.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: West Bromwich Albion – Wolverhampton Wanderers, 20.55 uur op Ziggo Sport: Sevilla FC – Athletic Bilbao, 21.05 uur op Ziggo Sport Voetbal: Burnley – West Ham United


Dinsdag 4 mei



Natuurlijk had de maandag een p
aar leuke wedstrijden, maar het is de dinsdagavond waarvoor we helemaal lekker klaar gaan zitten. Dan is het tijd voor de returnwedstrijden van de Champions League. De beloning is een ticket voor de finale van het miljoenenbal.

Een greep uit de leukste uitzendingen van 4 mei hieronder:


19.30 uur op ESPN 3: The Contenders EK 2021: Spanje – Wales – België, 20.03 uur op ESPN: DOC: Feyenoord is voor iedereen, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Manchester City – Paris Saint-Germain


Vanaf half negen is het raak. Dan nemen Manchester City en Paris Saint-Germain het weer tegen elkaar op. Dit keer is het strijdtoneel het Etihad Stadium en daar zal de thuisploeg de opgebouwde voorsprong proberen te verdedigen.



Voor Paris Saint-Germain wordt het dan ook een enorm lastige opgave om nog met de winst vandoor te gaan. Een minimale score van 0-2 is nodig om direct door te gaan, terwijl bij een tegendoelpunt minimaal 1-3 nodig is om direct door te gaan. Ook 1-2 is een optie, maar dan gaat er wel verlenging komen.




Woensdag 5 mei



Woensdag breekt als geen ander de werkweek weer doormidden en dat is niet anders op een kraker in de Champions League. Terwijl Internazionale een erehaag krijgt van Crotone bereiden Chelsea en Real Madrid zich namelijk voor op een bikkelharde confrontatie. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 5 mei hieronder:


19.30 uur op ESPN 3: The Contenders EK 2021: Kroatië – Engeland – Zweden, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Chelsea – Real Madrid, 20.30 uur op Ziggo Sport Voetbal: Crotone – Internazionale


De woensdagavond draait volledig om de laatste halve finalewedstrijd in de Champions League. Deze week gaat die ook nog eens tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn, want het zijn Real Madrid en Chelsea. In Engeland wordt het duel beslist, iets wat in Spanje niet lukte. Toen werd het namelijk slechts 1-1. 



Met die stand is Chelsea dan ook eigenlijk al verzekerd van de finale, tenzij Real Madrid de winst naar zich toe kan trekken in Engeland. Chelsea daarentegen voelt zich goed na de 2-0 winst op Fulham afgelopen weekend. Real Madrid deed alleen precies hetzelfde, maar dan tegen Osasuna.




Donderdag 6 mei



Terwijl de dinsdag en woensdag minder kwantiteit hadden en juist volledig inzetten op kwaliteit, doet de donderdag een mix van beide. Ook deze week is het namelijk tijd voor de halve finales van de Europa League, waarin vier teams hopen om de finale te halen!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 6 mei hieronder:


18.00 uur op ESPN 3: The Contenders EK 2021: Frankrijk – Engeland – Polen, 21.00 uur op ESPN: Europa League: AS Roma – Manchester United, 21.00 uur op ESPN 2: Europa League: Arsenal – Villarreal


Waar Manchester United eigenlijk al verzekerd is van een plekje in de finale na de 6-2 winst in eigen huis tegen Roma, gaan we donderdag zien of Roma nog wat uit de hoge hoed kan toveren. Bij een 4-0 winst in eigen huis gaat de Italiaanse ploeg namelijk dankzij de uitgoals alsnog door. 



De andere halve finale tussen Arsenal en Villarreal is dan ook veel spannender. Daar gaat Arsenal er namelijk nog alles aan doen om te zien of de winst alsnog gepakt kan worden. Een 1-0 overwinning in eigen huis is immers al genoeg.




Vrijdag 7 mei 



De week sluiten we op gepaste wijze af. In de Keuken Kampioen Divisie breekt weer een nieuwe speelronde aan en dus kun je bij ESPN daar een avondje voor uittrekken. Ook wordt in de Eredivisie, waarbij Sparta Rotterdam en Vitesse het tegen elkaar opnemen!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 7 mei hieronder:


20.00 uur op ESPN: Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma, 20.00 uur op ESPN 2: Sparta Rotterdam – Vitesse, 20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Leicester City – Newcastle United

Naar welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?

  • Manchester City – Paris Saint-Germain
  • Chelsea – Real Madrid
  • AS Roma – Manchester United
  • Arsenal – Villarreal
  • Leicester City – Newcastle United
11+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
26+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
10+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
43+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
550+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
291+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
338+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
313+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
34+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
113+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
30+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
418+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
107+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
644+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
250+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
628+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
397+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1468+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie