Barcelona ontsnapt en houdt titeldroom springlevend

Eventjes leek het erop dat het helemaal mis zou gaan voor FC Barcelona tegen Valencia. In het Mestalla werd het 1-0 voor de thuisploeg dankzij Gabriel Paulista, maar de Catalanen rechtten de rug en wonnen uiteindelijk met 2-3.

Er worden bijna alleen nog maar finales gespeeld in de top van de Primera División, omdat Barça, Atlético Madrid, Real Madrid en Sevilla zo dicht bij elkaar staan. De ploeg van coach Ronald Koeman verkeek zich onlangs op Granada en leek diezelfde fout te maken tegen Valencia.

In de eerste helft was het jonge talent Pedri dicht bij de openingsgoal na een geweldige aanval van de Catalanen, maar op aangeven van Frenkie de Jong schoot de Spanjaard naast. Paulista maakte er vroeg in de tweede helft 1-0 van en dat was wel eventjes schrikken voor Barcelona.

Dat kreeg vervolgens een penalty van scheidsrechter José María Sánchez Martínez, die gekeerd werd door Jasper Cillessen. De rebound werd echter wél binnengeschoten door Lionel Messi. Ineens ging het snel in de sinaasappelstad van Spanje: Antoine Griezmann scoorde na een kopbal van Frenkie de Jong en daarna maakte Messi er 1-3 van met een schitterende vrije trap. Carlos Soler tekende nog wel voor de 2-3. Door de overwinning op Valencia blijft de titeldroom van Barça springlevend.

Scoreverloop: 1-0 (50′) G. Paulista, 1-1 (57′) L. Messi, 1-2 (63′) A. Griezmann, 1-3 (69′) L. Messi, 2-3 (83′) C. Soler