TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt mislukt, PSV-exodus

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt mislukt, PSV-exodus

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens het Engelse boulevardblad The Sun heeft Ajax ergens in de afgelopen periode contact opgenomen met Manchester United om een terugkeer van Donny van de Beek naar de Johan Cruijff ArenA bespreekbaar te maken. De krant stelt dat de Red Devils directeur voetbalzaken Marc Overmars echter nul op het rekest hebben gegeven: de grootmacht heeft nog altijd vertrouwen in de middenvelder, die daarom niet mag vertrekken in de aankomende zomertransferperiode… Van de Beek transfereerde in de zomer van 2020 voor ongeveer 40 miljoen euro van Ajax naar Old Trafford, maar komt amper in het stuk voor onder oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer. Volgens The Sun heeft hij onlangs een ‘goed gesprek’ gevoerd met de Noor, die zijn vertrouwen uitgesproken zou hebben. Naar verluidt zal United elk bod dat binnenkomt op de Oranje-international afwijzen. Ajax maakt dus geen kans, maar andere clubs óók niet.

Ajax is vrij onaantastbaar in de Eredivisie, zeker op financieel gebied, en dreigt volgens velen ‘het Bayern München van Nederland’ te worden. Maar gaan de Amsterdammers in de toekomst ook bij PSV, Feyenoord en AZ shoppen? Twee jaar geleden flirtte de aanstaande kampioen met Steven Bergwijn, maar die koos voor Tottenham Hotspur. Marketeer Chris Woerts zegt tegen NU.nl: “Ajax zoekt de topkwaliteit eerder in het buitenland. En de buitenlandse topcompetities zijn voor de topspelers van Feyenoord, PSV en AZ over het algemeen interessanter dan Ajax. Al zal Ajax het niet nalaten als ze een toptalent kunnen weghalen bij de concurrentie.” Erik Meijer denkt echter dat dit kan gaan veranderen: “Ajax kan voor topspelers van Feyenoord, PSV en AZ steeds interessanter worden als het gat groter wordt. Een speler wil prijzen pakken, daarom kiezen de toppers in de Bundesliga voor Bayern. En als dit zo doorgaat ben je ook bij Ajax zeker van prijzen.”PSV moet er rekening mee houden dat Donyell Malen en Noni Madueke deze zomer allebei vertrekken. Sterker nog: het is goed mogelijk dat zij volgend seizoen samen bij een andere club te bewonderen zijn. Het was al bekend dat BVB serieus aan Malen denkt. De Oranje-international zou Erling Braut Haaland moeten opvolgen als spits van Borussia Dortmund. De Noorse goalgetter wil deze zomer graag de volgende stap maken en de moeizame prestaties dwingen de clubleiding vermoedelijk om een mega-aanbod te accepteren. Zaakwaarnemer Mino Raiola wil een andere cliënt, Malen, graag naar voren duwen als opvolger. Ondertussen valt de naam van Madueke ook in relatie tot Dortmund. De getalenteerde Engelsman zou op zijn beurt Jadon Sancho moeten opvolgen bij de Bundesliga-club. Voor Madueke zijn er wel een hoop andere clubs geïnteresseerd, waarbij Leicester City zelfs al een bod van circa 20 miljoen euro aan het voorbereiden is.

Buitenland:

Noa Lang dreigt Club Brugge al na één seizoen te verlaten. Volgens TuttoMercatoWeb verhuist de sterspeler van de Belgische topclub mogelijk naar AC Milan. Club Brugge huurt Lang dit seizoen van Ajax. Deze zomer maakt hij officieel de overstap naar Brugge, maar een tweede seizoen als teamgenoot van Bas Dost en Ruud Vormer is naar verluidt ver weg. Milan volgt de Nederlander al geruime tijd en zou deze zomer al willen toeslaan. Het Italiaanse medium claimt dat AC Milan een bod van circa 20 miljoen euro overweegt. Het is maar de vraag of dat voldoende is om de Belgische koploper te overtuigen. Eerder werd een vraagprijs van minimaal 25 miljoen euro ter sprake gebracht.

Lionel Messi geniet over twee maanden een transfervrije status. Recentelijk werd Paris Saint-Germain weer naar voren geschoven als topkandidaat, maar volgens L’Équipe geniet zijn komst geen hoge prioriteit op dit moment. Vorige week konden we nog lezen dat Messi een tweejarig contract met optiejaar aangeboden heeft gekregen vanuit Parijs. Volgens de Franse sportkrant klopt het dat de aanvaller van FC Barcelona in beeld is en er al contacten zijn gelegd, maar de contractverlenging van Kylian Mbappé heeft topprioriteit. Diens verbintenis loopt medio 2022 af. Op dit moment heeft Messi twee opties: een nieuw contract tekenen óf transfervrij naar PSG verkassen. Manchester City had de steraanvaller ook lang in het vizier, maar de club van Pep Guardiola zal deze zomer geen actie ondernemen.

Verdient Lang een mooie transfer?

  • Ja
  • Nee
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie