TRANSFERUURTJE: Berghuis en Ajax, ‘bizarre’ PSV-transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Berghuis en Ajax, ‘bizarre’ PSV-transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens Valentijn Driessen en Mike Verweij van De Telegraaf vertrekt Steven Berghuis in de aankomende zomer bij Feyenoord. En de beide journalisten denken dat de toekomst van de rechtsbuiten weleens in de Johan Cruijff ArenA bij Ajax kan liggen… Verweij zegt in de voetbalpodcast van de bovengenoemde krant: “Het is dramatisch voor Feyenoord als hij weggaat en iedereen weet inmiddels het prijskaartje wat hij heeft. Ga maar voor vier miljoen (de afkoopsom in zijn contract, red.) de kwaliteit van Berghuis terughalen, ik denk dat dit heel erg moeilijk is. Je kunt gaan huren, maar dan is het ook niet van jou zelf.” Driessen haakt in: “PSV wilde hem twee jaar geleden dolgraag. Mark van Bommel was heel ver met hem. Ik sluit ook niet uit dat wanneer Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg tekent, hij Berghuis haalt. Het zou me niet verbazen als Ajax op een gegeven moment interesse zou hebben. Ajax is altijd op zoek naar goede Nederlandse spelers, want dat heeft hun voorkeur. Deze is ook nog betaalbaar. Als Neres vertrekt, zou dat kunnen komen.”

Ajax hoopt deze zomer een aantal nieuwe spelers toe te voegen aan de selectie. Clubwatcher Mike Verweij sluit niet uit dat directeur Marc Overmars voor een aantal huurtransfers kiest. “Ajax is normaal gesproken niet van het huren, maar gezien de financiële situatie zou dat nu wel kunnen”, stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Davinson Sánchez komt misschien in beeld, maar dat zou ik heel raar vinden als je ziet hoe Timber nu speelt. Aan de andere kant krijgt elke jonge jongen een terugslag. Dan is het goed om Sánchez erbij te hebben.” Kamaldeen Sulemana van FC Nordsjaelland is genoemd als optie, maar volgens Verweij wacht Ajax nog even af. “Daar zou weleens serieus werk van gemaakt kunnen gaan worden. Er gaat het gerucht dat Ajax al geboden zou hebben, een bedrag van rond de 10 miljoen euro. Maar er moet eerst verkocht worden, dan pas wordt er iets gehaald.”Iedereen is het er toch wel over eens dat PSV met Noni Madueke een absoluut toptalent in huis heeft, maar oefenmeester Roger Schmidt maakt amper gebruik van de aanvaller. En dus ligt een transfer opeens voor de hand, aldus De Telegraaf. De krant meldt op zaterdagochtend: “Meest prangende vraag onder PSV-fans: waar is toptalent Noni Madueke gebleven? Op de bank en het valt te bezien of hij in Eindhoven blijft. Het talent van de Engels jeugdinternational, zijn enorme effectiviteit én de weinige speelminuten, maken dat clubs uit de grote competities van Europa hem willen losweken bij PSV.” Madueke is ontzettend populair op de transfermarkt: “Voor handenvol clubs is Madueke een transfertarget. Een greep daaruit: Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, RB Leipzig, Frans koploper Lille OSC, AC Milan, Atalanta en Leicester City. Allemaal clubs die op koers liggen voor de Champions League.” De Telegraaf gaat verder: “Wat is nu het beste voor Madueke? In de huidige situatie hopen geïnteresseerde clubs hem voor 15 tot 20 miljoen euro op te halen bij PSV. Peanuts, voor een toekomstige goudmijn voor een club. Een spelende Madueke zou op het oog sportief en financieel goed zijn voor PSV.”

Buitenland:

Zaakwaarnemer Mino Raiola en Alf-Inge Haaland gingen onlangs bij Real Madrid en FC Barcelona op bezoek, naar verluidt om over de toekomst van Erling Haaland (Borussia Dortmund) te praten. De roemruchte spelersmakelaar laat echter een ander geluid horen. In een interview met AS vertelt hij: “Als ik je de reden voor de reis vertel, ga je me niet geloven. Haalands vader moest naar Marbella. Hij wilde reizen en ik ook, hij moest Joan Laporta feliciteren (nieuwe voorzitter Barcelona, red.) en naar Madrid. We hebben al die dingen tegelijkertijd gedaan. 99% van de keren ben ik op reis en weet niemand waar ik ben.” Het is een mogelijkheid dat Haaland in de aankomende zomer uit Dortmund vertrekt: “Als er een goede kans is en iedereen is blij, zullen we dat bespreken. Als een club als FC Barcelona of Real Madrid komt is het lastig om nee te zeggen. Paris Saint-Germain komt daar nu ook langzaam bij, Manchester City probeert het en Juventus is er altijd al geweest. De competitie waarin ze spelen is ook belangrijk. Van alle topclubs speelt PSG in de slechtste competitie. Bayern München speelt in een aantrekkelijke competitie, maar je weet al dat ze hem gaan winnen. In Spanje zijn er drie topclubs.”

Vlak voor de start van de Major League Soccer werd het contract van Kenneth Vermeer bij Los Angeles FC opeens ontbonden. De Nederlandse doelverdediger blijft hoogstwaarschijnlijk actief in de Verenigde Staten, want met FC Cincinnati zou hij een nieuwe werkgever gevonden hebben. Volgens verschillende media, waaronder de Amerikaanse tak van ESPN, vervolgt de oud-goalie van Ajax én Feyenoord zijn carrière bij de club van oefenmeester Jaap Stam en algemeen directeur Gerard Nijkamp. Dat is opmerkelijk, want Cincinnati heeft al vier keepers: Przemyslaw Tyton (ex-Roda JC Kerkrade en -PSV), Cody Cropper, Ben Lundt en Beckham Sunderland. Stam en zijn mannen zijn echter dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen, met een gelijkspel tegen Nashville (2-2) en een monsternederlaag tegen New York City FC (5-0). Vermeer moet Cincinnati klaarblijkelijk helpen om erbovenop te komen, maar er zijn negatieve geluiden te horen in Amerika. Bij LAFC presteerde de keeper immers behoorlijk wisselvallig en de verdediging van zijn nieuwe club is bepaald niet je van het…

Berghuis naar Ajax?

  • Doen
  • Niet doen
288+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:35
0+
Fiorentina moeizaam naar halve finale, Aston Villa wint na penalty’s
21:26
12+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
14+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
23+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
182+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
92+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
160+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
361+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
120+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8573+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1841+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3052+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
351+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
908+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
323+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
5+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3345+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
61+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
455+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
633+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie