Koeman onthult wat Messi van Frenkie vindt

Foto: Koeman onthult wat Messi van Frenkie vindt

Frenkie de Jong transfereerde in de zomer van 2019 voor 86 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona en deed het gelijk naar behoren in Catalonië, al kon hij zijn stempel nog niet echt drukken. Dit seizoen is dat wel anders; de middenvelder is een van de belangrijkste spelers van oefenmeester Ronald Koeman.

Die vertelt in een interview met De Telegraaf: “Ik vond hem en Matthijs de Ligt bij het Nederlands elftal geweldige jongens om mee te werken. Ze denken na over het spel, doen altijd het maximale en dat is fijn. En toch heb ik bij mijn komst tegen Frenkie gezegd: dit is je tweede seizoen, je moet een stap gaan maken, niet meer meehobbelen. Dat klinkt cru, maar hij begreep wat ik bedoelde.”

De oud-bondscoach van Oranje vervolgt: “Ik zei: jij moet meer verantwoordelijkheid gaan nemen. Je bent een belangrijke speler, je kan op verschillende posities uit de voeten, maar je moet ook meer naar voren. Je hebt als middenvelder zo’n geweldige versnelling, dan moet je ook in de zestien meter komen. Je moet tien goals per seizoen maken. Niet alleen blij zijn met een assist. En bij zulke gesprekken betrek ik Messi ook.”

Wat vindt de Argentijn van De Jong? “Hij dacht hetzelfde als ik. Messi vindt Frenkie een geweldige speler. Hij wordt blij van zo’n jongen in zijn team. Kijk, Messi wil goede voetballers om zich heen. Hij zegt het dus ook als hij het idee heeft dat Frenkie nog meer in zijn mars heeft. Wanneer we met z’n drietjes praten, geeft Messi ook echt zijn mening aan Frenkie. Hij probeert hem werkelijk te activeren. Messi denkt dat Frenkie een nóg hoger niveau kan halen. Hij vindt hem een heel slimme speler.”

Mooi?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2882+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie