De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Ajax nu wél kampioen?

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Ajax nu wél kampioen?

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 1 mei



Officieus is Ajax al kampioen, maar op de zaterdag gaat er nog geen duidelijkheid komen of de Amsterdamse ploeg ook daadwerkelijk kampioen wordt. In plaats daarvan zijn er wel een scala van andere wedstrijden om van te genieten in de Eredivisie.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 1 mei hieronder:


16.30 uur op ESPN: Heracles – VVV Venlo, 18.45 uur op ESPN 2: Fortuna Sittard – FC Twente, 20.00 uur op ESPN: RKC Waalwijk – AZ, 20.00 uur op ESPN 3: Vitesse – PEC Zwolle, 21.00 uur op ESPN 3: FC Utrecht – Willem II


Het weekend trapt af met Heracles dat in eigen huis tegen VVV-Venlo strijd om drie belangrijke punten. Voor VVV kan de ontsnapping uit de degradatiezone plaatsvinden als gewonnen wordt van Heracles en gezien de ploeg vorige week verloor van Emmen ruikt VVV bloed. Tenminste, dat zou je denken. Op basis van interviews met VVV-aanvoerder Danny Post lijkt de club echter alleen al opgegeven te hebben.


Een ploeg die dat in ieder geval nog niet gedaan heeft is FC Twente. De club uit Enschede reist af naar Sittard om ervoor te zorgen dat de achtste plek nog gehaald kan worden. Daarvoor moet alleen wel Fortuna verslagen worden, een ploeg die met 37 punten op gelijke hoogte staat met Twente en dus ook de achtste plaats in het vizier heeft.



RKC Waalwijk trapt vervolgens om acht uur af tegen AZ, terwijl Vitesse in eigen huis rond dezelfde tijd ook start tegen PEC Zwolle. Waar de thuisploeg bij winst misschien nog een haal kan doen naar de derde plek, hoopt AZ bij winst op RKC die dromen juist aan diggelen te slaan. AZ staat immers derde en RKC speelt de laatste weken nou niet bepaald fraai. Bij verlies van RKC staat de deur zelfs open voor Willem II om de Waalwijkers in te halen.



Willem II moet dan alleen wel uit in de Galgenwaard met drie punten over de brug komen. Dat lijkt alleen snel te gebeuren aangezien FC Utrecht de laatste weken juist lekker op dreef is. Met twee wedstrijden gewonnen op rij, hoopt de ploeg die zesde staat ook de derde op rij te winnen. Dan blijft de zesde plek namelijk veilig in Utrecht.


Een greep uit de leukste uitzendingen in het buitenlands voetbal van 1 mei hieronder:


13.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Crystal Palace – Manchester City, 16.10 uur op Ziggo Sport Voetbal: Elche – Atlético Madrid, 18.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Chelsea – Fulham, 20.30 uur op Ziggo Sport: Real Madrid – CA Osasuna


Wie liever het buitenlandse voetbal volgt, kan op de zaterdag lekker gaan zitten voor een aantal toffe wedstrijden. Vroeg in de middag begint het plezier namelijk al en dan hebben we het natuurlijk niet over Max Verstappens strijd in de Formule 1. We doelen op Manchester City dat op bezoek gaat bij Crystal Palace. Daar kan Manchester City de titel zo goed als veiligstellen door drie punten te pakken en het gat (mogelijk) naar dertien punten te vergroten.


Voorwaarde is dan wel dat de concurrenten ook punten laten liggen. Eén van die concurrenten was Chelsea, maar in de strijd om de titel is de ploeg van Thomas Tuchel toch wel afgehaakt. Chelsea strijdt daarentegen wel nog voor de tweede plek, al moet Manchester United dan nog negen punten verspelen. Voor Chelsea is het daarom gewoon zaak dat dit weekend gewonnen wordt van Fulham zodat West Ham de vierde plek niet alsnog afsnoept en daarmee het Champions League-ticket opeist.



Tussen de twee Engelse wedstrijden door schakelen we nog wel even naar Spanje. Daar neemt Atlético Madrid het namelijk op tegen Elche. De huidige koploper gaat op bezoek bij de nummer achttien van de ranglijst en hoopt hier toch weer punten te pakken. Uit de laatste twee wedstrijden kwam het team van Luis Suarez bedrogen uit met slechts één punt. Nog meer punten verspelen is vrijwel zeker het verspelen van de titel.



Voor Real Madrid is het een avond van kansen, want als stadsgenoot Atlético wel punten laat liggen kan de eerste plek gewoon overgenomen worden. Real Madrid moet dan wel CA Osasuna verslaan. De ploeg staat elfde, maar heeft nog genoeg om voor te spelen. Bij winst voor de uitploeg wordt namelijk beslag gelegd op de negende plek op de ranglijst.


Zondag 2 mei 



In de Eredivisie staan voor de zondag weer een aantal mooie affiches op de planning. Vanaf 12.15 is het aan de lopende band plezier met toffe wedstrijden. Hoogtepunt van de dag moet wel de kampioenswedstrijd zijn die in Amsterdam gespeeld wordt, tenzij Emmen opnieuw een mirakel uit de hoge hoed weet te toveren.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 2 mei hieronder:


12.15 uur op ESPN 2: ADO Den Haag – Feyenoord, 14.30 uur op ESPN: Ajax – FC Emmen, 14.30 uur op ESPN 2: FC Groningen – Sparta Rotterdam, 16.45 uur op ESPN 2: PSV – sc Heerenveen


Deze zondag trappen we af in Den Haag. In het politieke centrum van Nederland vecht ADO in eigen huis tegen degradatie, al is het nog maar de vraag of de strijd niet al gestreden is. Feyenoord is de tegenstander en de Rotterdammers zijn, ondanks een domme overtreding van Steven Berghuis die hem rood opleverde een week eerder, op papier de bovenliggende partij. Dick Advocaat en zijn team hebben dan ook wel winst nodig als de ploeg oog wil houden op de vierde plek.


Vervolgens is om half drie de kampioenswedstrijd van Ajax dat in de Johan Cruijff ArenA maar zo eens kampioen kan gaan worden. Uit op De Oude Meerdijk werd het eerder dit seizoen al 0-4 voor de Amsterdammers en nu kan het kampioenschap gewonnen worden. FC Emmen is in tegenstelling tot eerder dit jaar eindelijk in vorm en hoopt een wonder te verrichten. Niet alleen zou Emmen bij winst zomaar naar de veertiende plek kunnen stijgen, maar het forceert Ajax om het kampioenschap te beslissen in De Kuip tegen Feyenoord, iets waar menig Ajacied ook niet rouwig om zou zijn. 



De laatste kraker van de dag wordt gespeeld tussen PSV en sc Heerenveen. De Friese ploeg doet het de laatste weken niet zo best en is flink gezakt op de ranglijst. Tegen PSV hoopt de ploeg op eerherstel, terwijl PSV alles op alles zet om Ajax het kampioenschap uit handen te houden. Mochten de Amsterdammers namelijk wel verliezen, moet PSV namelijk nog steeds drie punten pakken om zicht te houden op de titel.


Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 2 mei hieronder:


14.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Newcastle United – Arsenal, 17.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Manchester United – Liverpool, 20.05 uur op Ziggo Sport Voetbal: Tottenham Hotspur – Sheffield United, 20.55 uur op Ziggo Sport: Valencia CF – FC Barcelona


Wie niet voor de prachtige middag op eigen bodem kiest, heeft natuurlijk ook nog buitenlands voetbal om van te genieten. Deze zondag staat er ook weer genoeg genot op de planning. Zo speelt Newcastle United thuis tegen Arsenal, terwijl Tottenham Hotspur Sheffield United ontvangt.


Toch gaat het als het om de Premier League gaat maar om één wedstrijd op de zondag. Natuurlijk doelen we op de kraker tussen Manchester United en Liverpool. Het is een titanenstrijd tussen de nummer 2 en 6 op de ranglijst. Voor Liverpool betekent winst eerherstel gezien de vrije val die eerder dit seizoen gemaakt werd. Voor Manchester United is winst nodig om überhaupt nog zicht te houden op de titel.



Verder speelt FC Barcelona ook, al zal de ploeg van Ronald Koeman nog een flinke kater hebben van de doordeweekse speelronde. Koeman kreeg rood en in eigen huis werd ook nog eens verloren en dat terwijl de Catalanen de koppositie in Spanje konden overnemen. Zaak is dat uit bij Valencia wel gewonnen wordt, omdat de titel anders definitief verspeelt lijkt te worden.

Wordt Ajax kampioen dit weekend?

  • Absoluut!
  • Emmen gaat stunten, maar volgende week in de Kuip wordt het feest.
  • Emmen stunt, maar PSV verspeelt ook!
20+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:55
6+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
10+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
54+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
20+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
210+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
101+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
63+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
35+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
426+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
166+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
42+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
230+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
82+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
123+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
612+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
283+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
336+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1445+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
192+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8650+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie