‘PSV staat voor lastige transferkeuze’

Foto: ‘PSV staat voor lastige transferkeuze’

PSV is al druk bezig om de selectie voor volgend seizoen vorm te geven. De belangrijkste positie om te versterken lijkt inmiddels ook bekend: de afgelopen dagen gonst het van geruchten rondom een nieuwe centrale middenvelder voor de Eindhovenaren. Twee spelers worden daarbij nadrukkelijk genoemd. 

De naam van oude bekende Davy Pröpper kwam als eerste naar boven. De 29-jarige middenvelder is door verschillende blessures zijn basisplek bij Brighton Hove & Albion verloren en zou voor een schappelijke prijs mogen vertrekken. Brighton zou zo’n tien miljoen euro verlangen voor de Nederlandse middenvelder, maar er zou ook ruimte zijn om dat bedrag met een paar miljoen naar beneden te krijgen. 

Een andere optie voor de Eindhovenaren is Joey Veerman. De 22-jarige middenvelder van sc Heerenveen maakt dit seizoen opnieuw indruk op het middenveld van de Friezen, maar is in vergelijking met Pröpper wel een heel dure klant. Zijn marktwaarde wordt op dit moment op zeven miljoen euro geschat, Veerman heeft nog een contract tot 2024 en is een belangrijke schakel voor Heerenveen. Daardoor zal een transfersom waarschijnlijk (te) hoog uitvallen, zo schreef het Eindhovens Dagblad al eerder. 

Daardoor lijkt het ook meteen duidelijk welke kant deze transfers opgaan: hoewel Veerman de voorkeur lijkt te hebben als het gaat om voetbaltechnische redenen, is Pröpper veel goedkoper. Voorwaarde is wel dat er volgend seizoen Champions League-voetbal gespeeld wordt in Eindhoven; anders zou ook de transfer van Pröpper kunnen klappen om financiële redenen. 

Wie is de betere aanwinst voor PSV?

  • Davy Pröpper
  • Joey Veerman
585+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie