City op drempel van CL-finale na opleving in Parijs

Manchester City heeft uitstekende zaken gedaan in de heenwedstrijd van de Champions League-halve finale tegen Paris Saint-Germain. Na een stroeve start draaiden de Engelsen een achterstand om in een 1-2 overwinning.

Na het voorproefje dinsdag tussen Real Madrid en Chelsea stond een dag later dé clash op het programma waar vele voetballiefhebbers zich op verheugden: Paris Saint-Germain – Manchester City. Voor dit belangrijke heenduel had PSG-trainer een basisplaats in het verschiet voor Mitchel Bakker. Bij de bezoekers, die wederom zonder diepe spits speelden, zat Nathan Aké zoals verwacht op de bank. De gastheren startten sterk en kregen al snel een aantal mogelijkheden. Na een kwartier was het ook daadwerkelijk raak: Angel di Maria mikte een hoekschop op het hoofd van Marquinhos. De Braziliaanse aanvoerder knikte knap raak in de verre hoek. In het vervolg van de eerste helft kwam City niet aan het normaal bewierookte combinatiespel. De Fransen hoopten op de 2-0, maar zover kwam het niet. Phil Foden kreeg nog een goede kans, maar schoot recht op Navas af.

Pep Guardiola leek zijn manschappen goed te hebben toegesproken in de rust, want het tweede bedrijf zag het wedstrijdbeeld er heel anders uit. The Citizens duwde PSG naar achter en na 64 minuten kwam dan ook de gelijkmaker. Na een hoekschop kwam de bal via meerdere schijven bij Kevin De Bruyne. De Belg met de fluwelen traptechniek kwam vanaf de linkerkant met een gevaarlijke voorzet richting de goal en werd niet meer aangeraakt. Doelman Keylor Navas verkeek zich erop en zag de bal binnenzeilen. Zeven minuten later kreeg het een vrije trap te nemen op een gevaarlijke plaats. Dan zou je De Bruyne verwachten als nemer, maar het werd Riyad Mahrez. De Algerijn kegelde de bal dwars door de muur, waardoor ook muurligger Marco Verratti niks kon beginnen. Navas werd zo opnieuw gepasseerd, waardoor City op rozen lag.

Het waren minuten waarin alles fout liep voor de Franse grootmacht. In de 77e minuut ging Idrissa Gueye keihard door op Ilkay Gündogan, met een keiharde tackle op de enkel. Scheidsrechter Felix Brych kon niet anders dan rood geven voor de Senegalees. City leek nog even aanspraak te maken op een derde goal, maar in de slotfase liet het de teugels nog wat vieren. Met deze tussenstand heeft het een ideale uitgangspositie gecreëerd voor in de return.

Scoreverloop: (15′) Marquinhos 1-0 (64′) De Bruyne 1-1 (71′) Mahrez 1-2