‘Chong blijft definitief in Brugge ondanks weinig succesvolle huurperiode’

Foto: ‘Chong blijft definitief in Brugge ondanks weinig succesvolle huurperiode’

Een 550-tal minuten in 10 optredens, met daarin één doelpunt en vier assists: de huurperiode van Tahith Chong bij Club Brugge kan voorlopig geen onverdeeld succes worden genoemd. De vraag is dan ook waar straks de toekomst ligt van de 21-jarige winger, die bij moederclub Manchester United wellicht nog op weinig kansen kan rekenen. 

Bovendien loopt het contract van Chong op Old Trafford af in 2022, al beschikt de Engelse grootmacht wel nog over een optie om die verbintenis met een jaar te verlengen. Desalniettemin is Manchester United misschien dus wel bereid om komende zomer definitief afscheid te nemen van de Nederlander, die de verwachtingen als toptalent nooit wist in te lossen. Zo meldt United in Focus dat een permanent vertrek van Chong wel degelijk bespreekbaar is, al behoort ook een nieuwe uitleenbeurt tot de mogelijkheden. 

Hoe dan ook lijkt de flankaanvaller, wiens marktwaarde op een vijftal miljoen wordt geschat, alvast betaalbaar voor Blauw-Zwart. Onlangs liet hij zelf al verstaan zich goed te voelen in Brugge en een verlengd verblijf op Jan Breydel zeker te zien zitten. Afwachten dus of de regerend en vermoedelijk ook toekomstig landskampioen zelf eveneens heil ziet in een verlengde samenwerking. Hoewel het prijskaartje allicht best meevalt, liet Chong tot dusver immers weinig zien om een miljoenensom te verantwoorden. 

UPDATE 26/04 

Hoewel hij de schoenen van sterspeler Krépin Diatta nog niet echt wist te vullen, en de voorbije weken alsmaar minder aan bod komt, lijkt Chong misschien toch Club te hebben overtuigd van zijn potentiële meerwaarde. London News Time meent tenslotte dat een definitieve overstap naar Jan Breydel in de volgende mercato het meest waarschijnlijke scenario vormt, al blijft het voorlopig wel bij geruchten. Sowieso kan de koploper in de Jupiler Pro League volgend seizoen vers bloed op de flanken gebruiken, zeker mocht Noa Lang vertrekken. Wie weet wordt de kaart van Chong dan dus alsnog getrokken.

Goed voor zijn ontwikkeling om te blijven?

  • Ja, Club Brugge is een prima club voor Chong
  • Zou hem liever in Nederland zien…
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie