“Moet je nagaan als er weer 40.000 man zitten”

Foto: “Moet je nagaan als er weer 40.000 man zitten”

Feyenoord stelde zondag teleur tegen Vitesse (0-0). De Rotterdammers moesten winnen om plek vier in eigen hand te houden, maar veelzeggend was het feit dat Justin Bijlow werd uitgeroepen tot man of the match.

“Dat is mooi, maar ik heb liever dat een teamgenoot dat is die heeft gescoord”, vertelt Bijlow aan ESPN. De sluitpost wist pas enkele dagen voor de ontmoeting met Vitesse dat hij kon spelen, nadat hij uitviel tegen FC Utrecht. “Na die wedstrijd heb ik gelijk met de keeperstrainer gekeken: wat doe ik hier verkeerd? Wat had ik anders kunnen doen?”

“We hebben gekeken hoe het anders kon: eerst met mijn handen naar de bal, in plaats van mijn hele lichaam ervoor gooien. Daar hebben we de afgelopen weken op getraind”, vervolgt Bijlow, die de kwaliteit ‘laag’ vond. “De strijd die we hebben geleverd, dat gevoel moeten we houden. Het voetbal was gewoon niet goed genoeg, dat weten we allemaal.”

Wel genoot Bijlow van de terugkeer van de supporters op de tribunes. Aan Feyenoord TV vertelt hij: “Weer een beetje ouderwets, ook al waren het er maar 6.500. Het was een goed gevoel om weer voor publiek te kunnen spelen. Moet je nagaan als er weer 40.000 man zitten. Dit was al mooi. (…) Het was weer even wennen. Toen ik het veld opkwam voor de warming-up, kreeg ik kippenvel. Dat heb ik lang niet gehad, we hebben lang zonder publiek gespeeld. Het voelde echt goed. Hier doen we het voor.”

Gaan we volgend seizoen volle tribunes zien?

  • Ja
  • Nee
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie