Massale boycot Engelse clubs tijdens voetbalweekend

Foto: Massale boycot Engelse clubs tijdens voetbalweekend

De social media van alle Engelse voetbalclubs gaan in het aankomende weekend op zwart. Dat doen de clubs om aandacht te vragen voor de strijd tegen racisme, en als reactie op de toename van racistische en discriminerende teksten via de desbetreffende kanalen, in de richting van spelers.

De Telegraaf bericht vandaag: “Clubs in de Premier League, English Football League, Women’s Super League en Women’s Championship zullen hun Facebook-, Twitter- en Instagram-accounts uitschakelen om zo te benadrukken dat de platforms meer moeten doen tegen de online misdragingen. De voorbije maanden werden veel spelers – onder anderen Anthony Martial en Marcus Rashford – racistisch bejegend.”

In een gezamenlijk statement zeggen de clubs: “We zullen niet stoppen met de aandacht trekken van socialmediabedrijven en willen aanzienlijke verbeteringen zien in hun beleid en processen om online misdragingen, zoals racisme, via hun platforms aan te pakken.”

In het recente verleden wendden verschillende Engelse voetbalbestuurders zich al tot de diverse social media. Er werd een brief geschreven waarin stond: “We hebben in de loop der jaren veel ontmoetingen gehad met uw leidinggevenden, maar de realiteit is dat uw platforms nog steeds een toevluchtsoord zijn voor misbruik. Door uw passiviteit hebben de anonieme daders het idee gekregen dat ze onaantastbaar zijn.”

De boycot duurt van vrijdagmiddag 30 april 15.00 uur (Engelse tijd) tot maandagavond 3 mei 23.59 uur.

Goede actie?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
54+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie