Liverpool krijgt in bizarre slotfase rekening gepresenteerd

Liverpool heeft op een zeer pijnlijke manier schade opgelopen in de Premier League. Na een snelle goal leek het af te steven op een makkelijke overwinning tegen Newcastle United, maar de kansen op een grotere marge gingen er niet in. In een tumultueuze slotfase sloegen de bezoekers in de laatste minuut alsnog toe.

Ondanks de ambities voor de Super League, doet Liverpool er momenteel alles aan om op een Champions League-plek te finishen. Met Georginio Wijnaldum in de basis moest het op Anfield zien af te rekenen met laagvlieger Newcastle United, dat door twee zeges op rij wel uit de grootste degradatiezorgen is. The Reds vlogen uit de startblokken, wat resulteerde in een snelle openingsgoal. In de derde minuut controleerde Mohamed Salah een afgeslagen bal in het strafschopgebied en schoot uit de draai hard raak in de korte bovenhoek. Het was alweer zijn twintigste competitietreffer dit seizoen, hierdoor is de Egyptisch aanvaller de enige Liverpool-speler in de Premier League-historie die drie seizoenen minimaal dat aantal haalde.

Na een aantal mogelijkheden voor The Magpies ging Liverpool vol voor de 2-0. Onder meer Roberto Firminio, Sadio Mané en Diogo Jota hadden het vizier echter niet op scherp. In het tweede bedrijf trapte de grootmacht het gaspedaal nog wat verder in, maar doordat de kansen niet benut werden bleef het spannend. In de slotfase kwam Newcastle er nog een aantal keer brutaal uit, wat in de blessuretijd voor curieuze momenten zorgde. Invaller Callum Wilson werd voor doelman Alisson gezet en scoorde na twee instanties. De VAR zag echter dat na de eerste poging de invaller de bal met de hand meenam, waardoor de treffer werd afgekeurd.

Newcastle zette nog één keer alles op alles en werd beloond. Arsenal-huurling nam het doel onder vuur, en doordat Fabinho de bal van richting veranderde, viel deze in het doel. Zeer pijnlijk voor de ploeg van Jürgen Klopp, die zo op de zesde plaats blijft.

Scoreverloop: (3′) Salah 1-0 (90+5′) Willock 1-1