Cambuur kampioen dankzij remise in topper, blamage Roda

Foto: Cambuur kampioen dankzij remise in topper, blamage Roda

SC Cambuur heeft een week na het veiligstellen van de promotie naar de Eredivisie opnieuw een grote slag geslagen. Met een 2-4 overwinning op Jong AZ verzekerde de club uit Leeuwarden zich van de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

Cambuur vierde uitbundig feest vanwege de promotie, maar bewees in het AFAS Stadion nog altijd zeer hongerig te zijn. Halverwege stond het al 0-4 in Alkmaar. Een eigen doelpunt van Peer Koopmeiners, een broertje van, leidde een trefzekere eerste helft in. Robert Mühren, Issa Kallon en Erik Schouten troffen doel.

Na rust stokte de productie aan Cambuur-zijde. Yusuf Barasi kreeg daardoor de mogelijkheid om met twee goals de stand dragelijker te maken, maar verder liet de ploeg van Henk de Jong het niet komen. Ondertussen kwam er uitstekend nieuws vanuit Doetinchem en werd de titel een feit.

Almere vergeet zege in Doetinchem

Cambuur was nog wel afhankelijk van het resultaat van De Graafschap. De Achterhoekers mochten niet winnen van Almere City FC, maar Elmo Lieftink zorgde nog wel voor een snelle voorsprong op De Vijverberg. Alles veranderde echter in het voordeel van Cambuur. Elias Sörensen maakte vlak voor de theepauze gelijk en Thomas Verheydt besliste de titelrace definitief, al scoorde Jesse Schuurman in extremis nog wel tegen: 2-2.

Almere laat daarmee na om een grote slag te slaan, al blijft het in de race voor plek twee. Ook Go Ahead Eagles (0-1 zege bij Jong FC Utrecht) doet nog mee in de strijd om directe promotie, waar NAC Breda door een 1-2 thuisnederlaag tegen Excelsior lijkt te zijn afgehaakt.

Drama voor Roda JC

Ook Roda JC Kerkrade wil dit seizoen een gooi doen naar promotie, maar deelname aan de play-offs is nog niet zeker. Op basis van vrijdagavond maakt de club zelfs geen schijn van kans. Hekkensluiter FC Den Bosch maakte gehakt van de Limburgers: 7-0. Romano Postema maakte er drie, Jizz Hornkamp twee en Steven van der Heijden en Soufyan Ahannach allebei eentje.

Overige uitslagen:

Helmond Sport – FC Eindhoven 1-0

FC Dordrecht – MVV Maastricht 0-0

Jong Ajax – NEC 0-1

Gaat ook De Graafschap promoveren?

  • Ja
  • Nee
85+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie