Robben legt uit waarom hij tegen PSV ontbreekt

Foto: Robben legt uit waarom hij tegen PSV ontbreekt

FC Groningen neemt het morgen op tegen PSV, maar moet dat zonder Arjen Robben gaan doen. De flankspeler maakte twee weken geleden nog minuten na lang blessureleed, maar zit niet bij de wedstrijdselectie van coach Danny Buijs.

“We hebben er bewust voor gekozen om nog een week vol door te trainen”, legt Robben zelf uit aan RTV Noord. “De afgelopen twee weken heb ik wel weer kunnen doorbouwen. De week na Heerenveen heb ik niet kunnen trainen; toen had toch nog wel wat klachten. Afgelopen week heb ik goed kunnen trainen.”

Voor Robben is het een tegenvaller dat hij niet tegen zijn oude liefde mee kan doen, maar dat is naar eigen zeggen ‘met het oog op de duels in de nabije toekomst waarin het er echt om gaat.’ Een terugval wil hij het dan ook niet noemen. “Misschien een kleintje. Dat is heel normaal in het proces waar ik in zit. Ik kom van heel ver, dan is het logisch dat er af en toe wat hobbels op de weg komen. Ik moet steeds heel weloverwogen keuzes maken, dat is niet altijd makkelijk. Mijn voetbalhart wil het liefste mee naar Eindhoven.”

“Ik luister naar de mensen om me heen die er ook veel verstand van hebben. Het is echt met het oog op de belangrijke duels die nog komen. Theoretisch zou ik erbij kunnen zijn, maar het is verstandiger dat niet te doen. Ik hoop volgende week heel goede te kunnen trainen en er dan tegen Sparta weer bij te zijn”, aldus Robben tot slot.

Gaat Robben nog veel minuten maken dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik vrees van niet..
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie