Wiegman over loting: ‘Aan stand verplicht om door te gaan’

Foto: Wiegman over loting: ‘Aan stand verplicht om door te gaan’

De Oranje Leeuwinnen nemen het tijdens de Olympische Spelen op tegen Brazilië, China en Zambia. Bondscoach Sarina Wiegman spreekt van een uitdagende loting, maar vindt wel dat haar ploeg de poule ‘gewoon’ moet overleven.

Wiegman vindt dat Nederland het aan de stand verplicht is om zich voor de volgende ronde te kwalificeren, zo vertelt zij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar zo makkelijk is dat niet natuurlijk. De laatste toernooien hebben we een hoog niveau gehaald en kwamen we tot de finale. Als we dat niveau halen moeten we die poulefase inderdaad doorkomen. Het is niet zo dat we erheen gaan en zeggen: we zien wel waar we eindigen. Win je meer wedstrijden in de poule dan kom je in principe in de volgende ronde tegen op papier makkelijkere tegenstanders.”

Oranje zal veel moeten reizen tussen de speelsteden tijdens het toernooi. Daardoor mist de selectie hoogstwaarschijnlijk het Olympische gevoel dat er in Tokio wel is. “We zullen veel met de trein reizen tussen de steden door”, zegt Wiegman. “Dat we een olympisch gevoel missen heeft voor -en nadelen. Dat Team NL-gevoel willen we graag meemaken maar hoe deze editie van de Spelen zal zijn met de coronarestricties is de vraag. Sowieso zien we geen fans zoals die er tijdens WK’s en EK’s wel waren. Familieleden kunnen ons ook niet bezoeken. De finale is dan wel weer in Tokio. Een mooi streven om die te halen.”

Haalbaar?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
46+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie