Bayern bijna landskampioen, degradatie Schalke 04

Foto: Bayern bijna landskampioen, degradatie Schalke 04

Bayern München heeft dinsdagavond opnieuw een grote stap gezet richting titelprolongatie. De nummer één van de Bundesliga rekende simpel af met Bayer Leverkusen: 2-0.

Binnen het kwartier stond de marge van twee doelpunten al op het bord. Leverkusen wist Thomas Müller nog van scoren af te houden, maar de rebound van Eric Maxim Choupo-Moting vloog vervolgens alsnog tegen de touwen. Een onhandig moment van de Nederlander Daley Sinkgraven werd even later genadeloos afgestraft door Joshua Kimmich.

Bayern dacht in de tweede helft ook nog uit te lopen naar 3-0. Choupo-Moting mocht alleen door en prikte de bal in de korte hoek binnen, maar de assistent-scheidsrechter besloot zijn vlag omhoog te steken. De VAR constateerde diens gelijk, al bleek het nipt.

In München zal niemand, op Choupo-Moting na wellicht, daar echt van balen. Door de nederlaag van RB Leipzig staat de formatie van Hansi Flick nu tien punten los in de Bundesliga. De landstitel kan Bayern kan daardoor dit weekend al een feit worden.

Schalke daalt af

Het was dit seizoen niet de vraag óf Schalke 04 zou degraderen, maar wanneer het doek zou vallen. Op deze dinsdag 20 april gebeurde het onvermijdelijke door een 1-0 nederlaag bij Arminia Bielefeld. Fabian Klos maakte het winnende doelpunt voor de ploeg van bankzitter Michel Vlap en PSV-huurling Ritsu Doan.

Klaas-Jan Huntelaar stond in de basis bij Schalke, maar kon de degradatie ook niet meer verhinderen. Twintig minuten voor tijd was er helemaal niets meer aan te veranderen door de tweede gele kaart van Malick Thiaw.

Gaat de hegemonie van Bayern snel doorbroken worden?

  • Ja
  • Nee
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie