‘Ajax heeft groot probleem door eis Onana’

Foto: ‘Ajax heeft groot probleem door eis Onana’

Ajax en André Onana worden het vooralsnog niet eens over een contractverlenging. De Amsterdammers willen de doelman tot medio 2024 op de loonlijst zetten, maar de doelman wil niet verder gaan dan 2023 en dat kan een groot struikelblok worden.

Ajax Showtime schrijft: “Zijn zaakwaarnemer Albert Botines kan zeggen dat beide partijen nog in onderhandeling zijn, maar Ajax heeft de onderhandelingen gewoon gestopt. Volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars is er bovendien de kans dat de keeper in 2022 transfervrij vertrekt.”

“Is dat zonde? Ja. Waarom? Omdat de waarde van Onana eerder nog werd ingeschat op zo’n dertig tot veertig miljoen euro. Aan de andere kant: er kleven veel nadelen aan het verlengen van het contract van Onana tot 2023”, zo stelt het Ajax-medium. “Allereerst brengt een contractverlenging van een speler extra kosten met zich mee. Het salaris gaat vermoedelijk omhoog en een speler krijgt bovendien vaak een bonus bij een contractverlenging.”

Onana is tot februari 2022 geschorst en zou tot de zomer van volgend jaar dus maximaal drieënhalve maand mogen keepen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Ajax het traject met een andere doelman voor zo’n korte periode afbreekt. “De kans is groot dat Onana in de zomer van 2022 bij Ajax vertrekt, al is het de vraag of hij dat transfervrij doet of dat hij verkocht wordt. Mocht hij verkocht worden, is het wel de vraag voor hoeveel dat nog is.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
285+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie