TRANSFERUURTJE: Onmogelijke taak Overmars, Koeman heeft beet

Foto: TRANSFERUURTJE: Onmogelijke taak Overmars, Koeman heeft beet

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Op dit moment beschikt André Onana bij Ajax nog over een contract tot medio 2022, maar door zijn dopingschorsing van een jaar betekent dat dat de goalie gratis en voor niets dreigt te vertrekken. Vermoedelijk gaan de Amsterdammers hem proberen te verkopen in de zomer. Het Algemeen Dagblad vraagt zich echter af: “Maar wie heeft nog een groot bedrag over voor een geschorste doelman? Het is moeilijk in te schatten of en zo ja wanneer Onana terugkeert op het niveau waarmee hij bij Ajax uitgroeide tot wereldkeeper. Zijn potentie staat daardoor wel buiten kijf. Dat vindt bijvoorbeeld ook Tottenham Hotspur. Die Engelse club gooide eerder dit jaar nog een hengeltje uit.” Hoe je het ook wendt of keert, Ajax verliest… “Ervan uitgaande dat zijn straf gehandhaafd blijft, hoeft Ajax geen hoofdprijs meer te verwachten. Dat betekent niet dat Onana niet alsnog voor een aardig bedrag verkocht kan worden. In Engeland telden grootmachten als Liverpool, Manchester City en Chelsea bedragen van 40 tot 80 miljoen euro neer voor keepers. De vraagprijs zal echter ook afhankelijk zijn van wat het CAS eind mei of begin juni met zijn schorsing doet.” Aan directeur voetbalzaken Marc Overmars de taak om nog een ‘aardig transferbedrag’ uit het vuur te slepen voor Onana.

Ajax moet nog altijd vrezen voor een telefoontje van Bayern München. De Duitse topclub overweegt trainer Erik ten Hag aan te stellen als opvolger van Hansi Flick. Flick hoopt na dit seizoen te vertrekken uit München. De succestrainer wil aan de slag als bondscoach van Duitsland, al heeft hij formeel nog niet te horen gekregen of Bayern hem die kans gunt. Die kans is wel groot omwille van het feit dat de Bayern-leiding al op zoek is naar een mogelijke opvolger. Julian Nagelsmann is de droomkandidaat in München. De 33-jarige trainer van RB Leipzig moet echter wel vijftien miljoen euro kosten, waardoor de compensatieregeling omtrent Flick misschien wel cruciaal gaat worden voor de haalbaarheid van de trainer van de competitierivaal. Voorlopig is Nagelsmann in ieder geval te duur. Journalist Florian Plettenberg van SPORT1 heeft vernomen dat Ten Hag hét alternatief is voor Nagelsmann. Zijn naam zou al rondspoken in de hoofden van de Bayern-bestuurders.

Buitenland:

Toen oefenmeester Ronald Koeman begon aan zijn dienstverband bij FC Barcelona vroeg hij om verschillende transfers: Memphis Depay (Olympique Lyon), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Eric García (Manchester City) zag hij graag komen. Daar werd echter geen gehoor aan gegeven. Nu lijkt de coach eindelijk een grote speler binnen te hebben, want volgens het doorgaans goedgeïnformeerde TyC Sports staat Sergio Agüero op het punt om een tweejarig contract te ondertekenen in het Camp Nou-stadion. De Argentijn beschikt over een aflopend contract bij Manchester City en kan dus gaan en staan waar hij wil. De waarschijnlijke komst van Agüero is op verschillende manieren goed nieuws voor Koeman, want we mogen niet vergeten dat de aanvaller een boezemvriend is van Lionel Messi. De verbintenis van de superster bij de Catalanen loopt binnenkort af, maar zou hij de kans laten lopen om samen te kunnen spelen met zijn maatje? Naar verluidt heeft ook Juventus zich onlangs bij Agüero gemeld, maar wil de spits naar Barça. Dat zou dan weer met Messi te maken hebben.

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez vertelde gisteren op de Spaanse tv vooral over het ontstaan van een Europese Super League, maar ook De Koninklijke kwam op een gegeven moment aan bod. De grootmacht wordt met allerlei spelers in verband gebracht. Keert Cristiano Ronaldo bijvoorbeeld terug naar het Bernabéu? Nee, aldus de president: “Ronaldo keert niet terug naar Madrid. Hij heeft ons veel gebracht, maar een terugkeer heeft geen zin. Ik hou van hem, maar het heeft geen zin. Hij is een speler van Juventus.” Real wordt veelvuldig gelinkt aan zowel Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) als Erling Haaland (Borussia Dortmund): “Fans vragen me steeds om Mbappé te halen. Mijn antwoord? Maak je geen zorgen. De waarheid is dat hij erg goed is. Ik heb nooit over hem gesproken, tot nu dan. Ik weet niet hoe het afloopt met zijn contract met PSG.”

Agüero een goede aanwinst voor Barça?

  • Ja
  • Nee
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
23+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
73+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
22+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
315+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
37+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
171+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
330+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
134+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
369+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
103+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
89+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
419+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
226+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
197+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
547+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
57+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
93+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
37+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
108+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie