Van Praag boos: “Dit is gewoon bedrog”

Foto: Van Praag boos: “Dit is gewoon bedrog”

Twaalf Europese grootmachten kondigden gisterochtend aan met een Super League te komen en Michael van Praag is behoorlijk pissig over de gang van zaken. Hij nam gisteren afscheid als UEFA-bestuurder, maar steekt zijn mening niet onder stoelen of banken.

Aan de NOS vertelt hij namelijk: “Dit is niet nieuw. Het is al de derde keer dat dit gebeurt. Op een moment dat iedereen zijn steun aan de nieuwe opzet van de Champions League had gegeven. De afgelopen keren gebeurde het nog met open vizier, maar nu komt er na middernacht plots een persbericht. Dit is gewoon bedrog.”

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin liet weten dat hij ‘Super League-spelers’ uit wil sluiten van EK’s en WK’s: “Ik heb Ceferin dat horen zeggen op een persconferentie. In de vergadering van het dagelijks bestuur is dat echter niet aan de orde gekomen. Aan zulke maatregelen kleven heel veel juridische aspecten. En de spelers kunnen er niets aan doen wat hun bazen beslissen. Die mag je in mijn ogen niet straffen.”

Van Praag heeft geen goed woord over voor Juventus-preses Andrea Agnelli: “Hij heeft vrijdag in een telefonisch gesprek met UEFA-voorzitter Ceferin nog aangegeven de hervormingen van de Champions League te steunen. En dan zondag om middernacht ineens als een dief in de nacht bekend te maken voor de Super League te gaan. En vervolgens niet meer je telefoon opnemen… Hij is een ordinaire leugenaar, een bedrieger.”

Heeft Van Praag gelijk?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie