‘Kamp-Onana legt eis op tafel bij Ajax’

Foto: ‘Kamp-Onana legt eis op tafel bij Ajax’

Ajax en André Onana komen er voorlopig niet uit aan de onderhandelingstafel. De sluitpost uit Kameroen heeft een langer verblijf nog niet uit zijn hoofd gezet, maar stelt wel een voorwaarde.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Een aantal ‘details’ staat een deal nog in de weg. Onana blijft hopen op een toptransfer en wil daarom ook een bepaalde zekerheid inbouwen. Zo zet Ajax in op een meerjarige verbintenis, waar de keeper een verlenging tot medio 2023 prefereert. Ook over de hoogte van het salaris en een afkoopclausule kwamen keeper en club nog niet tot een vergelijk.”

Daar voegt het AD aan toe: “Onana wacht af of de impasse wordt doorbroken. Dat doet hij vooral in Spanje, waar hij zijn conditie op peil houdt. Worden de onderhandelingen niet hervat, dan is de keeper waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden als Ajacied. Het bestuur kan hem aan zijn contract houden.” Dat is echter onwaarschijnlijk en dus lijkt een zomertransfer logischer indien het een ‘nee’ blijft.

De dopingschorsing is nadelig, maar mogelijk zal een club als Tottenham Hotspur toeslaan. Het medium vervolgt: “Ervan uitgaande dat zijn straf gehandhaafd blijft, hoeft Ajax geen hoofdprijs meer te verwachten. Dat betekent niet dat Onana niet alsnog voor een aardig bedrag verkocht kan worden. In Engeland telden grootmachten als Liverpool, Manchester City en Chelsea bedragen van 40 tot 80 miljoen euro neer voor keepers. De vraagprijs zal echter ook afhankelijk zijn van wat het CAS eind mei of begin juni met zijn schorsing doet.”

Terecht?

  • Ja
  • Nee
863+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie