KNVB hekelt ‘nachtelijke overval’: “Ongekend poker”

Foto: KNVB hekelt ‘nachtelijke overval’: “Ongekend poker”

In Montreux had de toekomstige Champions League-opzet centraal moeten staan, maar de plannen voor een European Super League overschaduwen deze bijeenkomst. Ook de KNVB is er niet over te spreken.

Gijs de Jong, de secretaris-generaal van de KNVB, reageert tegenover Voetbal International op het plan van twaalf Europese topclubs. “Dit nieuws is hard ingeslagen. Dit was echt een nachtelijke overval, zo mag je het wel noemen. Totaal onverwacht. Dit is echt ongekend poker wat die clubs spelen. Er lag een akkoord voor een nieuw Champions League-format, waar met alle partijen heel lang over is gesproken.”

De Jong wijst op het feit dat Andrea Agnelli als ECA-voorzitter nauw betrokken was bij deze gesprekken. “Hij is de man die namens alle clubs middels de ECA onderhandelde en nu wil hij ineens met twaalf clubs een andere kant op. En dan kom je met een persverklaring daarover in de nacht voordat het wordt afgehamerd. De komende dagen zullen leren of het een ultieme poging is meer geld en zeggenschap te krijgen of dat ze het echt willen doorzetten.”

“Maar dat laatste vind ik nogal wat. Helemaal omdat clubs uit de twee andere grote competities, de Franse en de Duitse, niet mee willen doen. De reactie is in ieder geval ongekend, ik heb echt nog nooit gezien dat er zo gezamenlijk een streep in het zand werd getrokken. Door de bonden, door de clubs, door de competities, door de supporters”, aldus De Jong.

Of er al contact is geweest met Ajax-directeur Edwin van der Sar, de vicepresident van de ECA? “Hij zit inderdaad naast Agnelli bij de ECA, maar ook daar is altijd het belang van de nationale competities en een eerlijk en open speelveld bepleit. Dus dat zal niet anders zijn nu. Maar het is hoe dan ook hoog spel. Morgen zullen we al snel meer weten, denk ik. Is het onderhandeling en willen ze druk zetten op de vergadering óf gaan ze echt proberen dit erdoorheen te krijgen? Is dat laatste zo, dan gaan we een paar hete maanden tegemoet.”

Ga jij een eventuele Super League volgen?

  • Ja
  • Nee
155+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:05
2+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
1+
Ajax Legends en team van Clarence Seedorf kijken uit naar bijzonder duel | SN Mixed Zone
08:42
6+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
08:19
28+
Hancko over moeizaam begin van zijn carrière: “Ik voelde me de flop van de Serie A”
23:36
101+
Kieft laakt Barça: “Helemaal niet zo goed elftal”
23:30
175+
“Bijlow gaat na de bekerfinale weer keepen”
23:14
164+
Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”
23:02
432+
‘Gemeente draait Feyenoord de nek om’
22:50
4+
Juventus ontsnapt met gelijkspel
22:45
415+
Doorbraak bij Feyenoord? “Een opening”
22:30
204+
Hélène Hendriks onthult ‘nieuwe Heerenveen-trainer’
22:23
215+
‘Genadeklap dreigt voor Vitesse’
22:15
103+
Driessen ziet ‘gemiste kans voor PSV’
22:08
229+
Verrassende club voor Van Persie? “Om de hoek”
21:59
30+
Roda JC geeft kostbare zege uit handen
21:41
577+
‘Peter Bosz en Arne Slot op één shortlist’
21:35
361+
Theo Janssen rouwt: “Heel heftig”
21:23
107+
Kraaij laakt Jong-teams: “Dát is het vervelende”
21:14
906+
‘Ajax-terugkeer in de maak’
21:03
65+
Timber krijgt groen licht: “De laatste stap”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie