UEFA reageert op Super League: opzet CL enorm op de kop

Foto: UEFA reageert op Super League: opzet CL enorm op de kop

Er viel zondagavond een bom op de Europese voetbalwereld, toen bekend raakte dat twaalf topclubs uit Engeland, Spanje en Italië van plan zijn om een eigen Super League op te richten, een min of meer gesloten competitie waarin ze zeker zijn van hun plaatsje én hun centen. Dat voornemen werd door de wijde voetbalwereld echter unaniem op afgrijzen onthaald. Ook de UEFA schiet na de aankondiging in actie.

De Europese voetbalbond zou uiteraard het grootste slachtoffer zijn, want met de oprichting van een Super League zou de eigen Champions League onthoofd worden. En dat net terwijl ze bij de UEFA van plan waren om een grote hervorming aan te kondigen. Het nieuwe format voor de Champions League, dat vanaf 2024 in werking zou treden, werd maandag alvast unaniem goedgekeurd door het Uitvoerend Comité. Dat betekent dat ook clubs als PSG en Bayern zich achter de hervorming scharen.

In de nieuwe Champions League wordt het aantal deelnemers uitgebreid van 32 naar 36 teams, waarbij de extra plaatsjes ingevuld te lijken zullen worden door ‘eliteclubs’ die zich niet konden plaatsen. Daarnaast wordt ook komaf gemaakt met de traditionele groepsfase. In plaats daarvan spelen alle deelnemers tien wedstrijden, waarna een rangschikking opgemaakt wordt. De eerste acht plaatsen zich rechtstreeks voor de knock-outfase, terwijl de nummers negen tot 24 een play-off spelen om zich bij de laatste zestien te scharen.

Goed format?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
178+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie